Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 5 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Kylie Jenner jongste ‘selfmade’ miljardair ooit

De 21-jarige Kylie Jenner is door Forbes uitgeroepen tot jongste ‘selfmade’ miljardair ooit. De halfzus van Kim heeft dit volgens het blad grotendeels te danken aan haar succesvolle cosmeticabedrijf, Kylie Cosmetics. Die onderneming zou minstens 900 miljoen dollar (bijna 796 miljoen euro) waard zijn.

Lage vaste lasten

Het in 2015 opgerichte Kylie Cosmetics heeft volgens het zakenblad lage vaste lasten. Er staan maar zeven voltijds- en vijf deeltijdsmedewerkers op de loonlijst. De productie wordt uitbesteed en de marketing grotendeels gedaan via sociale media, waar Jenner een enorme schare volgers heeft.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg was voorheen de jongste ‘selfmade’ miljardair ooit. Hij bereikte die mijlpaal op zijn 23e, twee jaar later dan Jenner. Die internetberoemdheid moet nog wel het nodige werk verzetten voordat ze de nummer 1 op de miljardairslijst van Forbes heeft ingehaald. Amazon-topman Jeff Bezos zou 131 miljard dollar waard zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kylie Jenner jongste ‘selfmade’ miljardair ooit
Sluiten