Redactie Metro
Redactie Metro Sport 5 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Ajax stunt tegen Real Madrid in Champions League

Een enorme stunt heeft Ajax naar de kwartfinales van de Champions League gebracht. De club uit Amsterdam vernederde titelhouder Real Madrid in het eigen Estadio Santiago Bernabéu en zegevierde met maar liefst 4-1.

Ajax had de thuiswedstrijd tegen Real drie weken geleden nog verloren (1-2). Het elftal van trainer Erik ten Hag had slechts 18 minuten nodig om die achterstand te repareren. Hakim Ziyech opende de score, op aangeven van Dusan Tadic. De Serviër bereidde ook de 2-0 van David Neres voor.

Hakim Ziyech van Ajax heeft de 1-0 gescoord.
Hakim Ziyech van Ajax heeft de 1-0 gescoord. / ANP

Nog even spannend

Het tweeluik leek beslist toen Tadic in de 62e minuut voor 3-0 zorgde. Marco Asensio maakte de wedstrijd nog even spannend, maar na een prachtige vrije trap van Lasse Schöne mocht Ajax gaan feestvieren.

Ajax krijgt 10,5 miljoen euro voor het bereiken van de kwartfinales en heeft dit seizoen al zo’n 75 miljoen euro in de Champions League verdiend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ajax stunt tegen Real Madrid in Champions League
Sluiten