Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 8 feb 2019 / 22:10 uur

Telefoongesprek Holleeder en De Vries in Boulevard

Het op tape opgenomen telefoongesprek uit 2011 tussen Willem Holleeder en Peter R. de Vries is komende dinsdag voor het eerst te horen bij RTL 4. In een negentig minuten durende special van RTL Boulevard kunnen we delen van het gesprek horen, die door De Vries en John van den Heuvel worden uitgelegd.

De twee misdaadverslaggevers hebben vanaf het moment dat bekend werd dat de tapes er waren aangegeven dat de gesprekken van enorm belang zijn in de huidige strafzaak tegen Willem Holleeder. Het gesprek vond in 2011 plaats in het kantoor van de toenmalige advocaat van Holleeder, Stijn Franken. Die kreeg nog een aardige bak kritiek over zich heen: hij had zijn telefoon helemaal niet aan Holleeder mogen geven voor dat gesprek.

Bevestigd

Maar de inhoud van het gesprek is belangrijk: in dat gesprek zou Holleeder bevestigd hebben dat hij met de criminelen Dino Soerel en Stanley Hillis heeft samengewerkt. Eén van de stellingen van het Openbaar Ministerie is dat de mannen een driemanschap hebben gevormd, dat opdracht heeft gegeven voor meerdere liquidaties. Holleeder staat momenteel terecht voor betrokkenheid bij een reeks criminele afrekeningen en ontkent stellig dat hij mensen heeft laten vermoorden. Op de tapes schijnt dus iets anders te horen zijn.

‘RTL Boulevard: De Holleeder Tape’ wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink en is op 12 februari om 20.30 uur te zien bij RTL4.

Reageer op artikel:
Telefoongesprek Holleeder en De Vries in Boulevard
Sluiten