Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 12 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Jebroer reed niet echt 200 km/u op snelweg’

De politie neemt waarschijnlijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer. Na een videoclip waarin hij verkeersovertredingen begaat en zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. In de clip van het nummer Polizei lijkt het net alsof de rapper een rol speelt in het SBS-programma Wegmisbruikers.

Jebroer wordt na een foute inhaalactie aangesproken door agenten. Vervolgens ontstaat een wilde achtervolging, waarbij de artiest de verkeersregels aan zijn laars lapt.De politie wil dat de clip wordt aangepast maar het management doet dat niet, zo stelt de politie. De korpsleiding wil zich daarom alsnog over mogelijke maatregelen buigen.

https://www.instagram.com/p/BtoGzUTA6l1/

Achtervolgingen van 200 kilometer per uur

Het management van de rapper bevestigt dat afspraken niet zijn nagekomen. Twee acteurs in een burgerauto hebben politiepakken aangehad op de openbare weg, „iets wat niet had mogen gebeuren”. In de clip is een achtervolging te zien waarin snelheden van 200 kilometer per uur worden gehaald.

https://www.instagram.com/p/BttKXl6gdCs/

Door rood rijden

Ook rijdt de rapper bijvoorbeeld door rood. „Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het door rood rijden en het rechts afslaan over het verdrijvingsvlak." Dat de videoclip negatieve reacties heeft veroorzaakt, betreurt een woordvoerder. „Het doel van de videoclip was om met goede intenties en op een creatieve manier de nieuwe single van Jebroer onder de aandacht te brengen."

Dat de rapper 200 kilometer per uur reed, klopt overigens niet, zegt het management. „Die fictieve snelheden zijn later in het beeld gemonteerd.” De videoclip is sinds 7 februari ruim 850.000 keer bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.