Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 14 feb 2019 / 08:00 uur

‘Ik deed mijn best om een relatie kapot te maken’

Binnengluren in relaties, smikkelen en smullen van het vreemdgaan en alle roddels over verleiders, verleidsters en koppels die wel (of niet) bij elkaar zijn gaan vanaf donderdag weer van start. Dan is de eerste (dubbele!) aflevering van het gloednieuwe seizoen van Temptation Island op televisie.

We zijn reuze benieuwd naar de kijkcijfers, want als iets duidelijk is geworden de laatste weken is dat Temptation Island leeft. Misschien wel heftiger dan ooit tevoren. De berichten over de bekendmaking van de deelnemers gingen allen door het dak. En wat blijkt: de kijker is bijna zenuwachtiger dan de deelnemer. Metro sprak de 21-jarige verleider Danicio uit Amsterdam en de 19-jarige Ayleen uit Oldenzaal aan de vooravond van de aflevering en beiden klinken zó relaxt, dat je eerder zou denken dat ze op yogavakantie zijn geweest dan dat ze hebben meegedaan aan een realityshow die hun leven wel eens volledig op zijn kop kan zetten.

Een baan in de showbizz

„Al heb ik mijn baan bij een kledingwinkel wel opgezegd. Ik weet natuurlijk niet wat er gaat komen”, vertelt Danicio. Hij geeft aan dat hij stiekem hoopt op een carrière in de showbizz als Temptation Island straks ten einde is. „Ik volg nu ook dj-les en ik doe modellenwerk. Misschien ga ik weer terug naar die kledingwinkel, maar misschien krijg ik wel een mooi aanbod dat leuker is.” Beroemd worden wil hij het niet noemen; „Ik zou eerder zeggen dat het gaat om mijn netwerk uitbreiden. Er komen vast wat dingen op mijn pad.”

Danicio kijkt donderdagavond met o.a. zijn oma naar de uitzending van Temptation Island. / RTL

Zowel hij als gogo-danseres Ayleen hadden weinig te vrezen toen ze zich opgaven voor het programma. „Bij mij op werk kunnen ze er weinig over zeggen”, grinnikt Ayleen. „Het leek me oprecht leuk om mee te doen met het programma. Mijn relatie was nog niet zo lang geleden verbroken, mijn ex ging ook vreemd. Dat motiveerde me extra om aan te tonen dat alle mannen hetzelfde zijn. Of ik na Temptation Island ben teruggekomen op mijn mening? Nee, ik denk nog steeds dat alle mannen vreemdgangers zijn.”

Relaties verbreken

Van tevoren wilde Ayleen eerst even de kat uit de boom kijken voordat ze de verleidingstrucs uit de kast haalde. „Je weet niet wat voor koppels je voor je neus krijgt, maar eenmaal daar sloop ik al snel in de taak om mijn best te doen om een relatie kapot te maken.” Ook Danicio deed zijn best, hoewel het met één van de meiden van de koppels net iets beter klikte dan met de andere drie. „Als ik verder kijk naar alle andere seizoenen Temptation Island, doet eigenlijk alleen Laetitia mij iets", vertelt hij verder. Dat ze toch alles uit de kast trekken om de koppels te doen vreemdgaan, kan vooral bij de vrouwelijke verleidsters voor negatieve reacties zorgen: „Maar dat interesseert mij echt helemaal niks”, zegt Ayleen schouderophalend. „Dat zijn vaak oude mensen die van achter hun computer hun mening lopen te geven. Ik vind het eerder grappig!”

Ayleen heeft geen medelijnen met de deelnemers van Temptation Island en deed flink haar best een relatie te verbreken. / RTL

Nu Temptation Island achter de rug is, hebben beide deelnemers er vooral een leuke tijd en een aantal dikke vriendschappen aan overgehouden. Ayleen: „Ik ben met iedereen van de groep goed. Het is niet, zoals ik vorige jaren wel eens gehoord heb, dat er groepjes zijn ontstaan en er meiden buitengesloten werden. Vooral met Naomi ben ik heel close geworden, maar we spreken elkaar allemaal nog.”

Ook Danicio hield een dikke vriendschap aan het programma over met Ricardo. Een hete nacht tussen verleidsters en verleiders na de uitzending op de ‘afterparty’ van het programma (zoals vorige jaren volgens de geruchten steevast gebeurde) kwam er dit jaar niet van. „Er was namelijk geen afterparty”, vertelt Danicio een tikkeltje teleurgesteld en ook Ayleen bevestigt dat de verleiders en verleidsters elkaar alleen op de terugreis gezien hebben.

Ouders en spannende beelden

Zowel de ouders van Ayleen als de ouders van Danicio stonden volledig achter hun deelname aan het programma. Danicio: „Sterker nog, ik ga vanavond met de hele familie, inclusief mijn oma, naar de uitzending kijken. Wij hebben zelf ook nog niets gezien. Of ik bang ben dat er iets uitgezonden wordt wat ik liever niet zou hebben? Neuh; ik ben een keer heel hard uitgegleden toen ik dronken was, maar dat zal wel terugkomen bij de bloopers. En áls er iets spannends wordt uitgezonden, dan vind ik het prima als oma dat ziet hoor. Ze is heel relaxt!”

Temptation Island is elke donderdagavond vanaf 20.30 te zien op RTL 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ik deed mijn best om een relatie kapot te maken’
Sluiten