Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Ajax oogst lof; woede en onbegrip om VAR

Ajax keerde woensdagavond na dertien jaar terug bij de beste zestien van Europa en deed dat met een meer dan goede wedstrijd tegen titelhouder Real Madrid. De nummer twee van Nederland ging spijtig genoeg wel onderuit met 1-2 door een late goal van nota bene de halve Nederlander Marco Asensio Willemsen.

Discussie, discussie

Na afloop ging het echter vooral over de VAR, die sinds deze speelronde zijn intrede doet in de Champions League en gelijk voor de nodige discussie zorgde. Voor rust werd de openingstreffer van Ajax afgekeurd wegens vermeend buitenspel, terwijl de 1-2 van Real wel doorgang vond, ondanks dat er door velen een overtreding werd gezien op Frenkie de Jong.

En het zijn niet alleen Nederlanders die zich daarover opwinden, zo blijkt wel uit een korte rondgang op sociale media.

https://twitter.com/RoyallyLad/status/1095803660674781184

Verschil met Heracles

Toch is er onder de Ajax-supporters vooral een trots gevoel na de wedstrijd tegen Real Madrid. Wel vragen velen zich af of de ploeg van Erik ten Hag dat niveau nu ook in de Eredivisie kan laten zien, waar er zaterdag bijvoorbeeld met 1-0 werd verloren van Heracles Almelo.

Een verschil dat aanvoerder Matthijs de Ligt ook ziet. „Ik heb in ieder geval weer het Ajax gezien dat we voor de winterstop waren. Dat was zaterdag nog ver weg. Maar misschien is het nog wel pijnlijker dat het verschil zo groot is. We kunnen het Real Madrid lastig maken, maar zaterdag werden we afgedroogd door Heracles."

https://twitter.com/pimschelvis/status/1095784667201056776

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.