Metro
Metro Entertainment 5 feb 2019 / 15:37 uur

Giechelende Michael Jackson tijdens misbruikverhoor

De overleden King of Pop Michael Jackson ligt al dagen onder vuur na de vertoning van de documentaire Leaving Neverland tijdens een filmfestival. In de documentaire vertellen twee vermeend misbruikslachtoffers over het misbruik. Nu is er ook een oude video van een verhoor met Michael Jackson opgedoken, die voor nog meer commotie zorgt.

Op de beelden is te zien dat Michael Jackson in het Four Seasons Hotel in New York wordt verhoord over het vermeende misbruik van een aantal kinderen op zijn landgoed Neverland; hij zou een aantal minderjarige jongetjes, waaronder Home Alone-acteur Macauly Culkin betast hebben volgens een paar van zijn werknemers op Neverland. De video is van Daily Mail en werd gemaakt op 1 maart 1996.

Leugens

Als Jackson wordt gevraagd naar het misbruik, reageert hij verbaasd en schudt hij constant zijn hoofd. Ook wil hij vragen over de jongens, Culkin, Jordan Chandler en Brett Barnes niet echt beantwoorden en wordt hij er door zijn advocaat op gewezen dat antwoorden ook niet hoeft. Michael Jackson giechelt herhaaldelijk zenuwachtig op de beelden. Ook laat hij weten dat hij het verhaal recht wil zetten. „Als mensen een leugen maar lang genoeg horen gaan ze hem geloven."

https://www.youtube.com/watch?v=JSj_hJlxDl8

„Ik ben een donkere Amerikaan en daar ben ik trots op. Ik voel me vereerd. Dat verhaal over dat ik mijn huid bleek is niet waar. Ik bleek mijn huid niet. Ze hebben een keer gezegd dat ik een wit jongetje wilde dat me mij speelde als een kind, dat is een roddel. Ze zeiden dat ik de inauguratie van President Clinton niet wilde doen, dat is een roddel. Ik ben niet homoseksueel."

In de verklaring, die hij op lijkt te lezen, ontkent hij ooit kinderen seksueel misbruikt te hebben. „Jezus vertelde ons van kinderen te houden en net zoals hen te zijn. Wees jeugdig en onschuldig, puur en eerzaam. Hij omringde zich altijd met kinderen en zo ben ik ook opgevoed: om te geloven dat je zo moet leven en dat moet nastreven. Ik snap niet wat je daarvan probeert te maken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Giechelende Michael Jackson tijdens misbruikverhoor
Sluiten