Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 feb 2019 / 12:00 uur

Utrechtse tieners opgepakt voor beroving scholieren

Sommige fietsende scholieren beleefden in januari een nachtmerrie: zij werden het slachtoffer van straatrovers op de weg van school naar huis. De politie heeft nu drie minderjarigen Utrechters opgepakt die worden verdacht van de misdaad.

Koptelefoons of speakers

De overvallen vonden plaats in Vleuten en Leidsche Rijn. De slachtoffers moesten hun geld en spullen overhandigen. De leerlingen van het Amadeus Lyceum werd al door de politie aangeraden om geen opvallende items op de fiets te dragen, zoals koptelefoons of speakers.

Jonge verdachten

Uiteindelijk blijken de daders wellicht net zo jong als de slachtoffers: het politieonderzoek leidde naar drie jongens van 13, 14 en 16 jaar, ook uit Utrecht. Van één van de vier berovingen worden ze sowieso verdacht, andere betrokkenheid worden nog onderzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Utrechtse tieners opgepakt voor beroving scholieren
Sluiten