Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 25 jan 2019

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!

De vorige eeuw was het, toen drie Vlaamse K’s de hit Heyah Mama uitbrachten. K3 was een feit en dit jaar worden dus twintig kaarsjes uitgeblazen. Inmiddels door drie nieuwe sterren, Klaasje, Marthe en Hanne. Metro zocht de dames op, want heel 2019 zal in het teken staan het K3-jubileum.

Gehuld in knalroze truien met glitterletters (de eerste van hun voornaam) en alle drie die ochtend in dezelfde witte schoen gestapt, zitten de K3’s Metro te woord. Een kamer in een mooi hotel, in een verder vrij troosteloos stukje Amstelveen, is afgehuurd. Interviews staan in het teken van 20 jaar K3. Metro is net na enkele kinderen aan de beurt, die volgens Hanne Verbruggen (24) briljante vragen als ‘bestaan jullie echt?’ hebben gesteld.

Een jaar lang K3

,,De druk ligt dus hoog”, zegt de oudste van de drie met prachtige Vlaamse tongval, terwijl Marthe De Pillecyn (22) en Klaasje Meijer (23) naast Hanne op de hotelbank neerploffen. Dit jaar zullen de aanstekelijke Nederpopliedjes-zangeressen met een jubileumshow door België en Nederland reizen. En verder kunnen de kids niet om de dames heen: een K3-magazine, een stripboek, een speciaal feestnummer plus clip (6 maart), K3-marathons op NPO [email protected], veel materiaal op K3’s YouTube-kanaal en allerlei verjaardagsitems op 20jaarK3.com: het is of komt er allemaal. Nee, een rustige verjaardag wordt het voor Klaasje, Marthe en Hanne niet.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!
K3, twee jaar na het begin. Vlnr: Kirstel Verbeke, Kathleen Aerts en Karen Damen.

Kun je je na ruim drie jaar nog voorstellen dat je ooit geen K3-lid was?

Marthe: Ik vind het wel moeilijk om me te bedenken hoe mijn leven voor dit leven was. Soms weet ik dat weer, als iedereen me in een winkel herkent bijvoorbeeld. Dan denk ik: Oh ja, vroeger liep ik zonder aandacht door deze winkel.

Klaasje: Ik denk juist vaak terug aan de tijd dat ik dwarsfluit studeerde en realiseer me dan dat ik gelukkig nog dezelfde persoon ben. Ik heb me door K3 wel sneller ontwikkeld. Als ik nu nog studeerde, dan was ik nog steeds een ‘op-de-achtergrond-meisje’.

Hanne: Hoe langer K3 bestaat, hoe moeilijker het zal worden om te bedenken hoe mijn leven ooit was. Ik heb een leven afgesloten en ben een K3-leven begonnen. Wel ben ik blij dat ik een tijd met studeren en uitgaan heb meegemaakt.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!
De Nederlandse Josje Huisman wint een tv-show en neemt de plaats in van Kathleen.

Wanneer leerde je K3 zelf kennen?

Hanne: Ik ben er gewoon mee opgegroeid. Vanaf mijn vijfde of zesde denk ik.

Klaasje: Door mijn buurmeisje, die is een jaar ouder. Zij werd een beetje fan en ik heb dat toen he-le-maal overgenomen. Bij haar thuis keek ik alle videobanden en deden we de dansjes na. Die leerde ik dan weer aan mijn zussen.

Marthe: Ik ben van ’96, dus was een klein kindje bij het begin. Maar ik wilde gelijk alle cd’s en deed ze na. Het eerste wat ik ooit zong was K3.

Zelf fan geweest

Wat betekent 20 jaar K3 voor je?

Klaasje: Wat wij nu doen, voelt gelukkig al helemaal van ons. We gaan al drie jaar zo hard, dat we alles eigen hebben gemaakt. Ik kijk wel nostalgisch op de 20 jaar terug, omdat ik zelf fan geweest ben. Het heeft iets dubbels.

Hanne: Wij zijn twintigers, dus het jubileum is een trip down memory lane. Wij kennen alles en waren vroeger de kinderen die stonden te applaudisseren. Nu staan we er zelf en kinderen klappen voor ons. Hoe mooi, want wij inspireren weer nieuwe jongeren.

Klaasje: Wij kunnen ons heel goed identificeren met de kinderen van nu.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!
Afscheidsinterview ‘oude’ K3 met Metro’s Iris en Erik. Karen Damen kijkt liever op haar smartphone.

Ooit worden er drie van hen K3.

Marthe: En dat vertellen ze ons ook!

Hanne: Dan zegt zo’n kleintje: Ik word later jou.

Klaasje: Zoals ik vroeger Kathleen wilde zijn.

Marthe: Dan dacht je: Dat kan natuurlijk niet. Maar het kan wel.

Pop up-theater

Wat gaan ‘we’ beleven met de jubileumconcerten?

Marthe: In Puurs bij Antwerpen treden we op in een pop up-theater met zes rijdende tribunes. De musical 40-45 speelt daar nu, zeg maar de Vlaamse Soldaat van Oranje.

Klaasje: Dat wordt het grote spektakel met tachtig man dansers en ballet. Vanaf augustus bouwen we de show om tot een theatervoorstelling, ook in Nederland natuurlijk.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!
2016 K3-eigenaar Studio 100 zocht op SBS 6 in K3 Zoekt K3 nieuwe zangeressen / danseressen. Rechts de baas van Studio 100, Gert Verhulst.

Doet de oude K3 stiekem ook mee?

Hanne: Stiekem niet.

Klaasje: De jonge fans van nu kennen vooral ons en groeien met ons op. Maar we zingen uiteraard wel 20 jaar K3-hits.

Moeilijk kiezen

Wat vind je het allerbeste nummer van K3?

Hanne: Moeilijk moeilijk, ehh… I Love You Baby.

Marthe: Alleen Door Jou.

Klaasje: Ik kan moeilijk kiezen tussen Ali Baba en Alle Kleuren.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!
De nieuwe K3 is een feit. Klaasje Meijer uit ’s Gravenzande gaat het avontuur aan met twee Belgen, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn.

En is er een nummer waar je jeuk van krijgt?

Hanne zonder nadenken: Rettetet.

Marthe: Leuke kop: Hanne krijgt jeuk van Rettetet.

Klaasje: Het blijft zo hangen, terwijl je dat niet wilt.

Hanne: Het is op zich ook een heel aanstekelijk nummer, maar ik denk soms ‘daar gaan we weer’.

Marthe: Goed geschreven ook, want kinderen doen het nummer op schoolfeesten. Zelf heb ik trouwens niet een echt urgghhhh-nummer.

Klaasje: Ik ben heeeeel stiekum Ushuaia een beetje zat. Gewoon omdat hij zó vaak in onze tour heeft gezeten dat het niet zo spannend meer is om ‘m te zingen. Maar ik snap het nummer voor K3 ook hoor, hij is uitstekend geschreven.

Reacties van K3 op stripboek

De Avonturen van K3 – Roller Disco. Zo heet het onlangs verschenen stripboek over het beroemdste damestrio van België en Nederland. De strip is gebaseerd op de serie K3 Roller Disco, die dagelijks op de Vlaamse tv te zien is. Metro legde het stripboek aan Klaasje, Marthe en Hanne voor en vroeg hen te reageren op hun getekende personages. Je kunt dit hierboven terugzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!
Sluiten