Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Potloodventer Capelle betastte meisjes van 6 en 9

Een 48-jarige man uit Rotterdam wordt ervan verdacht vorig jaar oktober twee meisjes van 6 en 9 in Capelle aan den IJssel te hebben betast. Hij stond vandaag voor de rechtbank in Rotterdam wegens potloodventen.

Het zesjarige meisje was met een vriendinnetje aan het spelen toen ze werd aangevallen door de man, meldt het AD. De Rotterdammer zou haar vervolgens betast hebben. Het negenjarige meisje overkwam hetzelfde. Ook zij was met een vriendinnetje samen toen ze werd aangevallen en betast door de potloodventer.

Masturberen

Richard H., zoals de man heet, verscheen donderdag voor rechtbank in Rotterdam wegens het potloodventen. Hij zou in oktober vorig jaar meerdere keren in Capelle en de Rotterdamse wijk Oosterflank met een ontbloot geslachtsdeel hebben staan masturberen. Hij viel meisjes lastig door tegen ze te praten en vervolgens zijn broek naar beneden te trekken. Bij twee meisjes is het bekend dat hij ze nog verder lastigviel.

De verdachte zegt van zichzelf te weten dat hij het niet gedaan heeft en ontkent dan ook alles. Volgens het AD gaat H. onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. Er was sowieso al vastgesteld dat hij ‘een ziekelijke stoornis en een gebrekkige ontwikkeling’ had. H. was onder behandeling van de Bavo-kliniek in Capelle aan den IJssel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.