Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 28 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Amnesty International is niet blij met Tiesto

Tiësto gaat donderdag een optreden geven in Saudi-Arabië, maar dat is niet naar de zin van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Deze ziet graag dat de dj zijn optreden cancelt, gezien de situatie in de oliestaat.

Mariah Carey en Sean Paul

Net zoals Mariah Carey en Sean Paul is Tiësto geboekt voor een optreden tijdens een golftoernooi aanstaande donderdag in het King Abdullah Economic City Center in de stad Jeddah. De artiesten worden volgens Amnesty voor het wagentje van het land gespannen.

„Tiësto kan niet doen alsof Saudi-Arabië een land is waar niets aan de hand is”, vertelt woordvoerder Emile Affolter tegenover Buzz E. „Als hij optreedt, moet hij zich heel erg bewust zijn van het feit dat hij zich laat gebruiken voor de Saudische pr-machine die wil doen alsof het land vooruitstrevend is.”

Khashoggi

Volgens Amnesty gaat er heel veel mis in het land. „Onder kroonprins Mohammed bin Salman zijn de mensenrechten achteruit gehold. Hij veinst progressie, maar ondertussen zit elke mensenrechtenactivist of advocaat achter tralies. Om over de moord op journalist Khashoggi nog maar te zwijgen."

Het komt zelden tot nooit voor dat Nederlandse artiesten naar Saudi-Arabië afreizen voor een optreden, zegt Affolter. Hij nodigt Tiesto verder van harte uit op het kantoor indien hij niet op de hoogte is van de situatie in het Arabische land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.