Elselotte Smink
Elselotte Smink Entertainment 29 dec 2018 / 09:22 uur

Kevin Spacey wil spijbelen bij misbruik-rechtszaak

Waar is Kevin Spacey mee bezig? Eerst was er de tamelijk bizarre video op kerstavond waarin de acteur in Frank Underwood-stijl de kijker aanspreekt op zijn geweten, nu vragen zijn advocaten of hij niet bij de rechtszaak op 7 januari aanwezig hoeft te zijn.

Spacey wordt ervan verdacht een achttienjarige man onzedelijk betast te hebben. Uit documenten van The Hollywood Reporter blijkt dat de advocaten van de aanklagers dit verzoek afwijzen: de aanwezigheid van Spacey is verplicht, tenzij een rechter anders uitspreekt.

‘Geen blijvende schade’

Centraal in de zaak staat een voorval uit 2016. In dat jaar zou Spacey ook de tienerzoon van een oud-nieuwspresentatrice hebben lastiggevallen. De jongen vond het vervelend dat de acteur hem aanraakte, maar zegt dat hij er geen blijvende schade aan heeft overgehouden. Om te voorkomen dat anderen ook zouden worden lastiggevallen, meldde hij het bij de politie.

Nadat bewijs tot nu toe ontbrak, zou er deze week een filmpje van Snapchat zijn opgedoken. Tweevoudig Oscarwinnaar Spacey zou daarin de voorkant van de broek van de jongen aanraken.

Verschillende onderzoeken

De lofzang van de 59-jarige Spacey kwam in 2017 abrupt tot een einde, toen er meerdere beschuldigingen van misbruik tegen de acteur boven water kwamen. Ook op de set van House of Cards zou hij zich hebben misdragen.

Er lopen nog meerdere onderzoeken naar de acteur vanwege mannelijke acteurs die zeggen seksueel lastig te zijn gevallen door Spacey.

Underwood-filmpje

Spacey werd daarop uit de enorm populaire serie House of Cards geschreven – tot verdriet maar ook begrip van veel fans. Na een tamelijk lange radiostilte plaatste de acteur op kerstavond ineens een video met de titel ‘Let me be Frank’.

Daarin spreekt hij als Underwood de kijkers toe. Hij lijkt daarin een comeback aan te kondigen in de serie, en reageert op de beschuldigingen van seksueel misbruik. “Je vertrouwde mij, zelfs al wist je dat je dat niet moest doen. We zijn nog niet klaar, wat iedereen ook zegt. Ik weet wat je wil. Je wil me terug”, aldus ‘Underwood-Spacey’.

Wie van de twee?

Volgens een groot gedeelte van de meer dan 8,5 miljoen verbijsterde mensen die de video bekeek, heeft Spacey zijn verstand verloren en haalt hij zijn eigen persoonlijkheid en daden door de war met die van zijn seriepersonage.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kevin Spacey wil spijbelen bij misbruik-rechtszaak
Sluiten