Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 26 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Tweede headliner Pinkpop bekend gemaakt

De tweede headliner voor Pinkpop 2019 is bekend gemaakt. Het festival tweette dat Mumford & Sons zal komen optreden op het 50-jarige jubileum.

Fleetwood Mac

Ook artiesten Tenacious D en George Ezra zijn aan het programma toegevoegd. Eerder kondigde de organisatie de komst van Fleetwood Mac al aan, dat was de eerste headliner die ze bekend maakten. Over de komst van die band was ook het een en ander te doen: ze zijn namelijk niet compleet. Gitarist Lindsey Buckingham werd in april ontslagen en wordt niet terug verwacht. Metro schreef begin november waarom de band wel of niet op het festival thuis hoort.

Het driedaagse festival in het Limburgse Landgraaf viert dit jaar zijn 50e jubileum en fans hopen dat er dit jaar flink uitgepakt zal worden. Pinkpop vindt traditiegetrouw plaats met Pinksteren, dat dit jaar op 8, 9 en 10 juni valt. De kaartverkoop start op 16 maart.

Dit is niet de eerste keer dat Mumford & Sons op Pinkpop speelt, in 2012 stonden ze ook op het festival.

Impulse

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.