Metro
Metro Nieuws 26 nov 2018 / 07:46 uur

Meer dan honderd walvissen dood in Nieuw-Zeeland

Een massale aanspoeling op een eiland in Nieuw-Zeeland. Meer dan honderd walvissen zijn op het strand van Stewart Island gevonden.

Hartverscheurend

De dieren waren er dermate slecht aan toe dat besloten is ze uit hun lijden te verlossen. Ook de locatie speelde daarbij een rol: die was namelijk moeilijk te bereiken. De helft van de walvissen was al overleden, de andere dieren zijn alsnog geëuthanaseerd.

„Het was zeer onwaarschijnlijk dat de overgebleven walvissen succesvol weer in het water zouden komen. De combinatie tussen de ongunstige locatie, het tekort aan personeel en de conditie van de walvissen maakte het euthaniseren de meest menselijke optie”, vertelt operationeel manager Ren Leppens aan de New-Zealand Harald. „Het blijft een hartverscheurende beslissing om te maken”, voegt hij toe.

Een wandelaar had de dieren gespot op zaterdagmorgen en hulpdiensten ingeschakeld. Dieren spoelen vaker aan op de Nieuw-Zeelandse stranden, tot wel 85 keer per jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer dan honderd walvissen dood in Nieuw-Zeeland
Sluiten