Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 13 sep 2018 / 04:31 uur

Glennis Grace in de finale van America’s Got Talent

Glennis Grace heeft de finale bereikt van America’s Got Talent. Woensdag zagen we al dat ze een staande ovatie kreeg van de jury. Het behalen van de finale hing enkel en alleen nog af van de mensen thuis, en zij beloonden het optreden van de Nederlandse zangeres met een finaleplek.

In totaal gaan er vijf mensen door naar de laatste ronde van America’s Got Talent, Grace is daar één van.

De zangeres behaalde meer stemmen dan haar twee directe concurrenten Daniel Emmet en de groep WeThree, de Amsterdamse kon haar geluk niet op toen presentatrice Tyra Banks haar naam noemde na de zenuwslopende bekendmaking. „Ik voel me fantastisch! Dank je wel Amerika", aldus een stralende Glennis.

Dik verdiend

Volgens jurylid Simon Cowell was de finaleplaats dik verdiend. „Zonder de twee anderen tekort te willen doen, vind ik dat Amerika op de juiste persoon gestemd heeft. Je hebt dit zo verdiend Glennis, ik ben heel blij voor je."

Voor de finale staat niet alleen een eigen nummer op de planning, ook zal Grace een duet zingen met een bekende artiest. Dat vertelde de zangeres in de ochtendshow van Giel Beelen op Veronica.

„Dinsdag zing ik een lied en woensdag bij het stemmen ga ik een duet doen met iemand", zo schetste Grace haar finaleprogramma van volgende week. „Ik weet nog niet met wie dat gaat worden, of welk nummer ik ga zingen. Dat hoor ik morgen waarschijnlijk al."

Killersong

Welk nummer de solo gaat worden is nog onduidelijk, Grace gaat mogelijk weer een lied van Whitney Houston doen. Bij haar auditie zong ze Run To You. „Daar hebben we serieuze gesprekken over. Ik kan niets beloven maar het is een hele grote en goede optie", zei Grace. "Wat er ook gebeurt, ik ga ervoor zorgen dat het een killersong wordt."

https://www.youtube.com/watch?v=F0C8Y1EPS84

Het doel van Grace was om meer naamsbekendheid in Amerika te krijgen, zodat ze op tournee kon. „Natuurlijk wil je winnen, maar mocht dat niet het geval zijn, dan ga ik met opgeheven hoofd weg. Ik heb nu zo’n fanbase in Amerika. Dit platform was gewoon grandioos voor mij." De winnaar van het dertiende seizoen van America’s Got Talent gaat er vandoor met een miljoen dollar en een show in Las Vegas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glennis Grace in de finale van America’s Got Talent
Sluiten