Metro
Metro Entertainment 2 aug 2018 / 15:19 uur

Rechter wijst kinderen toe aan Michael van der Plas

De rechter heeft vandaag uitgesproken dat Angelina (6) en Milano (3), de kinderen van Samantha de Jong (Barbie) en Michael van der Plas voorlopig enkel en alleen onder het gezag van hun vader vallen. Met deze uitspraak volgt de rechter het advies van de kinderbescherming.

De rechter kwam tot dit besluit nadat Barbie eind vorige maand gedrogeerd uit het raam van haar woning in Scheveningen viel. Het is nog steeds onduidelijk wat er die bewuste dag precies is voorgevallen. Volgens een overbuurman zou Barbie zich naar beneden hebben laten vallen. Haar woordvoerder liet weten dat er sprake was van een verkeerde mix van medicijnen die haar zouden hebben bedwelmd.

Lange termijn

De uitspraak van de rechter geldt in eerste instantie tot 24 oktober van dit jaar. Daarna zal de situatie opnieuw onder de loep worden genomen en zal moeten worden vastgesteld wat het beste is voor Angelina en Milano op de lange termijn.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Michael van der Plas opgelucht heeft gereageerd op het vonnis. Van der Plas woont samen met zijn vriendin in Spanje en is van mening dat de kinderen beter af zijn bij hem. Hij zal binnenkort samen met zijn zoontje naar Spanje terugkeren. Dochter Angelina wordt bij Michaels moeder in Nederland ondergebracht.

Van der Plas is overigens niet van mening dat Barbie een slechte moeder is. „Als je ontoerekeningsvatbaar bent kun je gekke dingen doen. Nu springt ze alleen uit het raam, maar de volgende keer doet ze dat met haar kind. Ik wil de kinderen helemaal niet bij hun moeder weghalen, maar we zitten nu op een punt ‘tot hier en niet verder.’ Laat Samantha maar bewijzen dat ze beter wil worden. Ze moet écht aan zichzelf gaan werken.”

Geen oude gewoonte

Barbie zelf verblijft momenteel in een kliniek voor mensen met psychische en verslavingsproblemen, het is niet bekend wat zij van de uitspraak vindt. Volgens haar vriend Jeffrey van der Meer is er geen sprake van een terugval. Hij gelooft dat twee onbekende mannen een verdovend middel in haar drankje zouden hebben gestopt.

„Ik ken haar al een tijdje en ze was erg goed bezig. Ze zorgde goed voor zichzelf en haar kinderen. Medisch en wat verslavingen betreft, had ze zich met die medicijnen goed andere controle. Een terugval in de oude gewoonte? Zo is ze niet. Ze kijkt na het incident eerder dit jaar juist weer positief richting de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechter wijst kinderen toe aan Michael van der Plas
Sluiten