Metro en ANP
Metro en ANP Geld & carrière 2 aug 2018 / 14:50 uur

Winnend lot van 65 miljoen verscheurd in winkel

We hebben het allemaal wel eens gedaan. Met een lot naar een sigarenboer of supermarkt waar dan met een computer wordt gecheckt of het een winnend lot is. Meestal gaat dit gepaard met een deuntje dat past bij de situatie. Vertrouw jij dit proces? Waarschijnlijk wel.

In Groot Brittannië ging dit echter mis. Hierdoor werd een lot waarop een prijs van maar liefst 65 miljoen euro was gevallen in tweeën gescheurd door de winkelbediende.

Zonder kleerscheuren

,,Ik gaf het lot aan de jongeman en hij checkte het met een machine. Hij zei dat het geen winnend lot was”, zei de 67-jarige Brit. ,,Hij scheurde het lot door midden en gooide het in een vuilnisbak.” De computer gaf vervolgens alsnog de melding af dat sprake was van een winnend lot.

Higgins kreeg het verscheurde papiertje terug en keek thuis op de website van de National Lottery. Toen bleek dat hij een multimiljonair was geworden. Ondanks de scheur mochten het gepensioneerde echtpaar de enorme geldprijs volgens Britse media alsnog in ontvangst nemen.

De schade aan het lot compliceerde de zaak wel. Een team met beveiligers ging poolshoogte nemen in de winkel, waar camerabeelden werden gecontroleerd. Het echtpaar bewaarde het lot ondertussen in een envelop met het opschrift ,,geldzorgen voorbij”. Het geld staat inmiddels op hun bankrekening en ook de eerste grote aankoop is al gedaan: een nieuwe auto.

Onthego_lotverscheurd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winnend lot van 65 miljoen verscheurd in winkel
Sluiten