Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 2 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Baantjer-film in april in bioscopen

Goed nieuws voor alle fans van Baantjer. De populaire politieserie uit de jaren ’90 komt terug, en niet op je beeldbuis, maar op het witte doek. De film zal komend voorjaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

De film zal gaan over de jonge jaren van inspecteur De Cock, zo meldt de distributeur Paradiso Films. Volgens Paradiso en producent Millstreet Films zullen de opnames later dit najaar van start gaan.

Een jonge Cock

Eerder werd al bekendgemaakt dat er een nieuwe film en serie komt over het beroemde alter ego van schrijver Appie Baantjer. De film, en de serie die daarop volgt, spelen zich af in de jaren tachtig. De jonge De Cock wordt gespeeld door Waldemar Torenstra, de rol van zijn partner in die jaren is voor Tygo Gernandt. Zij moeten proberen een aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix zien te voorkomen.

De regie is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s). Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs Römer en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer die De Cock in de succesvolle ‘oude’ serie in de jaren negentig speelde.

Serie

Na de speelfilm volgt een nieuwe serie die bij RTL4 en Videoland te zien zal zijn. De vorige serie liep twaalf seizoenen bij RTL4 en werd wekelijks door miljoenen mensen bekeken. Baantjer won in 1997 de Gouden Televizier-Ring.

De Cock werd een halve eeuw geleden verzonnen door de inmiddels overleden rechercheur en schrijver Appie Baantjer. Er verschenen zeventig boeken over De Cock waarvan in totaal meer dan 7 miljoen exemplaren werden verkocht.

De film zal naar verwachting op 18 april uitkomen in de Nederlandse bioscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.