Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 31 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #10

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

Sacha_musiccity

1. Maroon 5
Er zijn weinig dingen zo veranderlijk als het weer en de muziek van Maroon 5. Sinds de doorbraak van de Amerikaanse popgroep in 2004 met het album Songs About Janehebben Adam Levine en consorten als kameleons het muzikale landschap bewandeld, waardoor ze altijd in de charts te vinden waren. Of het nu met rocksongs als ‘Sunday Morning’ was, popduet ‘Move Like Jagger’, dance-anthem ‘This Summer’ of samenwerkingen met hiphopsterren als Wiz Khalifa, Kendrick Lamar en Cardi B. Maroon 5 laat volgend jaar zomer een greep uit die bijna oneindige stroom aan hits horen in Amsterdam. Nog even wachten dus.

Waar:Ziggo Dome, Amsterdam 

Wanneer:10 juni 2019

Ticketprijs:tussen € 49,50 en € 86,90 en speciale tickets tussen € 177,- en € 315,-
Start kaartverkoop:vrijdag 31 augustus om 10.00 uur

Toptrack:‘Girls Like You’

2. Editors
Wanneer is de laatste keer dat je in de rij hebt gestaan voor concertkaartjes? We geven je even bedenktijd… Waarschijnlijk heel lang geleden, als je het überhaupt nog meegemaakt hebt. Voordat het mogelijk was om dingen online te kopen, moest je voor gewilde concertkaarten ’s avonds laat al voor je lokale postkantoor gaan liggen. Mocht je naar één van de twee intieme concerten willen die Editors in december in Utrecht geeft, dan kun je de entreebewijzen gewoon online kopen, maar een deel van de tickets zijn alleen aan de kassa van TivoliVredenburg te koop. De fysieke kaartverkoop start zaterdagmiddag om 14.00 uur.

Waar:TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer:3 en 4 december 2018
Ticketprijs:€ 49,-
Start kaartverkoop:zaterdag 1 september om 10.00 uur

Toptrack:‘Hallelujah (So Low)’

3. The Prodigy
Het is alweer ruim 25 jaar geleden dat The Prodigy zijn eerste Nederlandse hit scoorde met ‘Out Of Space’ en daarmee één van de vooraanstaande bands van de Britse dancescene werd. Liam Howlett, Keith Flint en Maxim geven nog steeds hele energieke shows, waaronder in december eentje in Amsterdam. Onlangs ging de videoclip van ‘Need Some1’ exclusief in première op metronieuws.nl. Het explosieve nummer is de eerste single van het album No Tourists, dat op 2 november verschijnt. ‘Need Some1’ werd voor het eerst live gespeeld tijdens het optreden van The Prodigy in 013, Tilburg, eerder dit jaar.

Waar:Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer:9 december 2018

Ticketprijs:tussen € 42,90 en € 49,50 en business-seats vanaf € 177,-
Start kaartverkoop:vrijdag 31 augustus om 10.30 uur

Toptrack:‘Need Some1’

4. Jeangu Macrooy
De Surinaamse singer-songwriter Jeangu Macrooy stal dit jaar de show tijdens de opvoering van The Passion. Er klinkt een zekere wijsheid door in zijn krachtige stem. Het debuutalbum van de pas 24-jarige zanger verscheen in 2017, waarna hij werd uitgenodigd op Lowlands en North Sea Jazz. Naast 25 festivalshows dit jaar alleen, trad Macrooy op in acht bijzondere kerken. Begin 2019 voegt hij daar nog eentje aan toe, wanneer hij zijn tweede album uitbrengt. “Paradiso is heilige grond in de popwereld en het feit dat ik mijn nieuwe album in de grote zaal mag presenteren, is een absolute mijlpaal in mijn carrière!”, laat hij weten.

Waar:Paradiso, Amsterdam
Wanneer:7 februari 2019

Ticketprijs:€ 17,- (excl. lidmaatschap)
Start kaartverkoop:vrijdag 31 augustus om 10.00 uur

Toptrack:‘How Much I Love You’

5. Marco Borsato
Als je zo’n lange en succesvolle carrière hebt als Marco Borsato, dan heb je eigenlijk altijd wel een jubileum dat je kunt vieren. Het jubileumconcert dat de zanger op Pakjesavond in Carré geeft, is bedoeld om zijn twintigjarige ambassadeurschap voor War Child aan te stippen. In die tijd steunde hij veel projecten van die organisatie met tv-shows, benefietconcerten en zelfs een speelfilm. Ook de opbrengst van dit concert gaat naar War Child. Naast deze speciale show geeft Borsato nog vier andere optredens in het koninklijk theater, behoren bij zijn concertreeks Thuis In Carré. Op enkele viptickets na zijn deze concerten volledig uitverkocht.

Waar:Carré, Amsterdam
Wanneer:5 december 2018

Ticketprijs:tussen € 64,90 en 84,90
Start kaartverkoop:vrijdag 31 augustus om 10.00 uur

Toptrack:‘Vrij Zijn’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #10
Sluiten