Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 17 jul 2018 / 21:10 uur

Pete Philly slechtste kandidaat De Slimste Mens ooit

Dat ging op zijn zachtst gezegd een beetje stroef. De deelname van rapper Pete Philly aan de Slimste Mens is historisch geworden. Nog nooit sprokkelde een kandidaat zo weinig seconden bij elkaar tijdens de kennisquiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem.

Vooral de puzzelronde bleek een onoverbrugbare hindernis, hij verloor zoveel seconden dat hij extra tijd kreeg omdat hij anders de finale niet eens zou halen. Auw.

De tijd begint te dringen ©NPO

Unieke situatie

Het begon ook al niet al te lekker. Pete Philly wist weinig antwoorden en kwam al op grote achterstand na de eerste twee rondes. Hierdoor werd de situatie al betrekkelijk lastig. Toch was dit nog maar een voorproefje. In de puzzelronde ging hij helemaal nat en twijfelde zo lang dat hij op slechts een paar seconden bleef steken. Uiteindelijk bleef er slechts een seconde over.

Toen trad er een spelregel van De Slimste Mens in werking waar niemand ooit van gehoord had. Wanneer een deelnemer tijdens het spel op een seconde komt, dan krijgen alledrie de kandidaten er dertig seconden bij om het spel toch met zijn drieën af te kunnen maken. Weer wat geleerd. Na deze eenmalige tijdbonus lukte de Arubaanse artiest om in elk geval door te spelen tot aan de finale. Hij deed het nog redelijk verdienstelijk in de lijstjesronde. Toch was dit niet genoeg om door te gaan naar de aflevering van woensdag.

Deze regel kenden we nog niet ©NPO

Finale

In een rechtstreeks duel tegen medespeler Cas Jansen was hij kansloos. Hij wist niks te vertellen over Pia Dijkstra, Victor Mids. Wél wist hij twee dingen over Koekiemonster. Een vraag over Danny Blind werd hem fataal. Zijn concurrent wist de antwoorden wel (een oud-voetballer van Ajax). En hiermee kwam de lijdensweg ten einde. Woensdag zal er een nieuwe kandidaat zich in de strijd tegen Lonneke Dort en Cas Jansen melden in de persoon van Anne Fleur Dekker. Slechter dan dit zal het waarschijnlijk niet worden.

Philly en zijn geverfde haar waren mikpunt van spot op sociale media. Velen vroegen af of de chemicaliën invloed hadden op het functioneren van de hersenpan en anderen vonden het gênant dat hij überhaupt deelnam. De uitzending is terug te zien via NPO Start.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pete Philly slechtste kandidaat De Slimste Mens ooit
Sluiten