Madelon de Goffau
Madelon de Goffau Televisie 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Maarten verstoort uitzending en deelnemer Joes Brauers gooit hoge ogen bij De Slimste Mens

Een van de belangrijkste deelnemers van De Slimste Mens, Maarten van Rossem, was gisteravond even vergeten zich aan dé tv-regel te houden. Midden in de uitzending ging zijn telefoon af, tot hilariteit van het publiek.

Kandidaten in opperste concentratie, het publiek op het puntje van de stoel. De gemiddelde aflevering van De Slimste Mens is één en al focus. Toch werd die bubbel gisteravond kort ruw verstoord door de telefoon van Maarten van Rossem.

Terwijl hij zelf toelichting geeft op één van de vragen klinken er piepjes, maar Van Rossem praat stug door. „Dat geping dat ben ik”, licht hij dan toe, terwijl hij naar zijn borstzak wijst. „Ik ben mijn telefoon vergeten uit te zetten.” Dan barst de studio in lachen uit. Voor Freriks reden om in te grijpen: „Maarten, zet vooral je telefoon even uit.”

Joes Brauers populair in De Slimste Mens

Dan krijgt deelnemer Joes Brauers de beurt, die in deze aflevering van De Slimste Mens hoge ogen gooit bij de kijkers. Zo wist hij meteen over welk gedicht Freriks het had met de regel: ‘Ik droomde dat ik langzaam leefde. Langzamer dan de oudste steen.’

„Vasalis”, reageert Joes Brauers direct op de vraag van wie de dichtregel is. Onder andere daarmee weet hij de kijkers voor zich te winnen, zo blijkt op X.

Metro sprak Joes Brauers onlangs nog over zijn geweldige jaar 2023, waarin hij onder meer schitterende in de film Hardcore Never Dies.

Hoewel veel De Slimste Mens-kijkers positief waren over het kennisniveau van de kandidaten, proestten ze het gisteravond uit bij een foutje van één van de kandidaten.

Presentator wordt dictator

In één van de vragen in de finale krijgt Fleur Overgaag de vraag wat ze van Sinan Can weet. „Dictator in China?”, reageert ze wat vertwijfeld. Als daarna duidelijk wordt dat het om de journalist van BNNVARA gaat, valt het kwartje. „Oh, dat is heel erg genant. Sorry!”, reageert ze.

Kijkers lijken het wel vermakelijk te vinden, blijkt op X.

Je kunt De Slimste Mens terugkijken via NPO Start.

Hart van Winter Vol Liefde-kijkers breekt tijdens keuzemoment Guido: ‘Leukste vrouw van dit seizoen’

Heleen van Royen groot fan van luchtdrukvibrator, blijkt bij Op1, maar een psycholoog is kritisch

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties