Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 1 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Paul de Leeuw gaat weg bij BNNVARA

De omroep BNNVARA maakt vrijdag bekend dat Paul de Leeuw na de zomer stopt. De Leeuw maakte sinds 1990 programma’s voor de omroep. De Leeuw wordt onder meer jurylid in het programma Holland’s Got Talent van RTL. Daar neemt hij het stokje over van Gordon, bevestigt een woordvoerder van RTL.

Wat De Leeuw verder gaat doen is niet bekendgemaakt. Hij praat met een aantal partijen ,,die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven”. ,,Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma”, zegt De Leeuw.

Dankbaar

De Leeuw maakte onder meer ‘De Schreeuw van de Leeuw’, ‘Laat de Leeuw’, ‘PaPaul’, ‘Sint & De Leeuw’, ‘Pauls Puber Kookshow’, ‘Mooi! Weer de Leeuw’, ‘Lekker Laat’ en ‘De Kwis’. Deze zomer is hij bij BNNVARA nog te zien als presentator van ‘Ranking the Stars’. Hij zegt BNNVARA dankbaar te zijn voor alles wat hij heeft kunnen maken. ,,Succesvol en minder succesvol. Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren.”

Nieuwe stap

BNNVARA-mediadirecteur Robert Kievit roemt De Leeuw om zijn onstuitbare energie: ,,Met zijn programma’s en uitgesproken persoonlijkheid heeft Paul eerst de VARA en later BNNVARA door de jaren heen veel kleur gegeven. We vinden het heel jammer dat hij vertrekt maar begrijpen dat hij op dit punt in zijn carrière een nieuwe stap wil maken en gunnen hem die van harte.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paul de Leeuw gaat weg bij BNNVARA
Sluiten