Metro
Metro Entertainment 11 jun 2018 / 10:45 uur

Dít is de Nederlandse Miss World van 2018

We zijn weer een Nederlandse Miss World rijker. Tijdens de finale in Amsterdam viel Leonie Hesselink (25) uit Winterswijk in de prijzen. Ze liet daarmee vijftien andere finalisten achter zich.

Op naar China

Of Leonie in het dagelijks leven alleen maar met beauty bezig is? Helemaal niet, eigenlijk: ze studeert bedrijfskunde en zit in de laatste fase van haar studie. Ze pendelt tussen twee woonplekken: de Achterhoek en Amsterdam. Naast haar studie doet ze wel veel modellenwerk in binnen- en buitenland. Ze doet dat met zoveel liefde, dat ze er eigenlijk fulltime mee aan de slag zou willen. De winst van Leonie betekent dat zij op 8 december Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de 68e editie van Miss World in Sanya, China.

View this post on Instagram

ON THE ROAD AGAIN 💥 LET’S GO GO GO GO GO #mondaymotivation #watvreselijk #ikdoemaaralsof

A post shared by L E O ⚡️ (@leoniehesselink) on

Omstreden bikinironde

De Miss Nederland verkiezing kent officieel geen badpakronde, maar een ronde met beach wear. Deelnemers dragen dan bijvoorbeeld rokken, badpakken en sieraden. Toen de organisatie van Miss America vorige week bekend maakte om de bikinironde te gaan schrappen, noemde Kim Kotter, de organisator van Miss Nederland, dat hypocriet. Het uiterlijk is volgens haar een essentieel onderdeel. De organisatie van de Amerikaanse variant van de verkiezing ziet dat echter toch anders: ze willen minder beoordelen op uiterlijk, en meer op wat de deelnemer uniek maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dít is de Nederlandse Miss World van 2018
Sluiten