Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 jun 2018 / 10:19 uur

56 kilo cocaïne gevonden in nepananassen door douane

In België heeft de douane in de haven van Antwerpen 56 kilo cocaïne gevonden in nagemaakte ananassen. De partij is in beslag genomen. De drugs hadden een marktwaarde van enkele miljoenen. Tussen de nagemaakte ananassen zaten volgens het Antwerpse parket ook echte exemplaren.

Geen arrestaties

De partij werd eind mei ontdekt na een risicoanalyse op de lading die met het zeeschip Pola Chile vanuit Costa Rica naar Antwerpen werd vervoerd. Er zijn volgens justitie nog geen arrestaties verricht.

Het EU-drugsagentschap (EMCDDA) meldde vorige week nog in het drugsrapport 2018 dat de beschikbaarheid van cocaïne in de Europese Unie toeneemt. Cocaïne wordt vaker via noordelijke containerhavens binnengesmokkeld.

Belgische havens

Volgens het agentschap zijn de Belgische havens daarbij steeds belangrijker. Bijna de helft van alle cocaïnevangsten in Europa worden daar gedaan, aldus het rapport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
56 kilo cocaïne gevonden in nepananassen door douane
Sluiten