Elselotte Smink
Elselotte Smink Entertainment 12 jun 2018 / 16:44 uur

Amazon wil door Fox gecancelde serie Lucifer redden

Wereldwijd waren de fans van televisieserie Lucifer in de rouw, toen zender Fox enkele weken geleden bekendmaakte dat de serie gecanceld zou worden wegens tegenvallende kijkcijfers.

De twee bonusafleveringen die als toegift extra zouden worden uitgezonden, waren een schrale troost. #SaveLucifer werd booming op social media. En dat lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben, want Amazon zou graag de honneurs waarnemen.

Campagne van fans

Al eerder redde het grote bedrijf de gecancelde serie The Expanse, nadat fans in actie kwamen. Dat is nu ook het plan voor Lucifer, dat na drie seizoenen stopte. Hoofd van Amazon Studios, Jennifer Salke, vertelde in een interview met Deadline dat ze mede om de grote schare aan kijkers in Engeland proberen om de serie te redden.

De serie is gebaseerd op een spin-off van de stripboeken van The Sandman. Het gaat over een ‘duivel’ (volgens critici en fans fenomenaal gespeeld door Tom Ellis) die zich verveelt in de hel en daarom naar Los Angeles gaat. daar begint hij een nachtclub en schopt hij het zelfs tot adviseur van de politie.

Lastig punt

Een eventuele reddingsactie van Amazon wordt volgens Salke wel lastig door het feit dat de eerste twee seizoenen van de serie op streamingsdienst Hulu te zien zijn. Het komt niet zo vaak voor dat een serie door een andere zender wordt overgenomen. Dit jaar nam NBC al wel de serie Brooklyn Nine-Nine over, toen deze minder dan twee dagen daarvoor door Fox werd gecanceld.

Of een vierde seizoen van Lucifer er toch nog zal komen, blijft nog even spannend. Tot die tijd de drie seizoenen nog maar een keer bingewatchen?

https://www.instagram.com/p/BinIlPRAtMm/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon wil door Fox gecancelde serie Lucifer redden
Sluiten