Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 10 mei 2018 / 06:29 uur

Band verzet concert vanwege CL-finale: Niet gefocust

Echo and the Bunnymen (het meest bekend van hun hit The Killing Moon) heeft hun concert in Birmingham laten verplaatsen naar 29 mei. De band weigert namelijk om op te treden tijdens de Champions League-finale (26 mei) van hun favoriete team Liverpool tegen Real Madrid.

Niet alleen willen de bandleden de finale dolgraag zien, ze zijn ook bang dat als ze wel spelen dit niet kunnen doen met hun volledige aandacht. ,,We willen altijd honderd procent geven tijdens een optreden, maar dit keer zouden onze gedachten ergens anders zijn. We hopen dat jullie dat begrijpen", zo schrijven zo op hun social media.

UEFA werkt niet mee

De band laat – met humor – weten dat het verzetten van het concert niet hun voorkeur had. ,,We hebben nog aan de UEFA gevraagd of ze de datum van de finale konden wijzigingen, maar helaas bleek dit niet mogelijk."

Echo and the Bunnymen werd eind jaren ’70 opgericht in Liverpool. Destijds haalde de plaatselijke FC om de haverklap de finale van de Europacup I (met vijf finales in negen jaar tijd, waarvan er vier werden gewonnen). Inmiddels zijn die finales wat unieker voor The Reds. In 2007 speelden ze er voor het laatst een, wel haalden ze in 2016 nog de eindstrijd van de Europa League.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Band verzet concert vanwege CL-finale: Niet gefocust
Sluiten