Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 23 mrt 2018 / 09:07 uur

‘Barbie heeft al jarenlang psychische problemen’

Samantha ‘Barbie’ de Jong kreeg "hulp zat". Dat stelt haar voormalig manager Jake Hampel in De Telegraaf. Volgens Hampel heeft Samantha, die in januari na een zelfmoordpoging werd opgenomen in een kliniek, "al jarenlang psychische problemen."

Borderline

"Borderline, daar heb ik haar altijd door dik en dun in gesteund", zegt Jake, die eenmalig zijn kant van het verhaal wil vertellen nu hij onlangs weer aan de kant is gezet door Barbie. "Als het even goed lijkt te gaan, dan is het een dag later weer totaal anders. Het houdt niet op."

https://www.youtube.com/watch?v=d5a-tltjaAU

Gezondheidsverklaring

Toen Barbie begin dit jaar in een gespecialiseerde kliniek belandde was er veel kritiek op RTL, de zender die het wel en wee van Barbie al jaren volgt voor verschillende reallifesoaps. Onterecht, vindt Jake. "Na die zenuwinzinking op de camping in Spanje, jaren geleden, heeft de producent van het programma onmiddellijk ingegrepen. Er werden mental coaches voor haar ingehuurd om te kijken wat er allemaal speelde. Ze kreeg hulp zat!"

https://www.youtube.com/watch?v=XMnlIi3E_nY

Volgens Hampel is er "echt goed op haar gelet". "Wat ook niemand weet: voor iedere serie moest ze een gezondheidsverklaring krijgen omdat zo’n programma verzekerd wordt. De opnamen begonnen pas als een arts daarvoor toestemming gaf. Dat was een voorwaarde van de zender en de producent."

Psycholoog

Ook vorig jaar sprak Barbie volgens haar oud-manager meermaals met een psycholoog. "Zonder camera en op persoonlijke titel" zocht Hampel hulp voor de blondine. "Vier keer ben ik mee geweest, toen zei ik: nu moet je doorpakken. Ze kreeg hulp bij de echtscheiding en andere zaken. Alles wat moeilijk verwerkbaar was, is ter tafel gekomen, maar daar is ze zo maar uit het niets ook weer mee gestopt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Barbie heeft al jarenlang psychische problemen’
Sluiten