Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 23 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Ruim 3.4 miljoen kijkers zien bakker Hans winnen

De 22-jarige Hans Spitsbaard is de winnaar van het vijfde seizoen van Heel Holland Bakt. Ruim 3,4 miljoen mensen zagen hoe de student technische bedrijfskunde met de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’ naar huis ging.

De finale van het populaire bakprogramma, trok dit jaar beduidend meer mensen. Tijdens de finale van de voorgaande seizoenen keken ruim 2.8 miljoen, terwijl de finale van seizoen 5 een record aantal kijkers van zeker 3.4 miljoen wist te boeien. Onder hen was winnaar Hans, die volgens het AD speciaal voor de uitzending zijn spectaculaire bruidstaart nog eens maakte.

Tegen de verwachtingen in

Met zijn 22 jaar is Hans de jongste meesterbakker in de geschiedenis van Heel Holland Bakt. Zijn prestaties bleven stabiel gedurende het seizoen en hij wist tot drie keer toe de titel ‘Meesterbakker van de week’ te bemachtigen. In de finale moest hij het opnemen tegen Marjolein (27) en Gwenn (30), maar met de laatste opdracht liet hij de concurrentie achter zich.

De bruidstaart waarmee hij juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven wist te imponeren, was echter niet zo eenvoudig te bereiden als het eruitziet. Tegen het AD vertelt de 22-jarige student dat hij urenlang filmpjes over suikertrekken heeft bekeken, een techniek die nog niet eerder in Heel Holland Bakt is gebruikt. Niet iedereen had vertrouwen in een positief eindresultaat. „Mensen zeiden: Hans, dat kun je nooit, laat het toch zitten. Maar voor mij is iets niet kunnen geen optie.’’

Toekomstplannen

Hoewel Hans van plan is om eerst zijn studie Technische Bedrijfskunde te voltooien, ziet hij zijn toekomst wel in de patisserie. „Volgend jaar ik ga weer verder met mijn studie, die staat nu op een laag pitje. Misschien wil ik wel een blog. Ik ben het allemaal nog aan het bedenken. Ik wil het bakvak zeker gaan leren”, vertelt Hans aan Omroep Max.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.