Metro
Metro Sport 30 okt 2017 / 13:42 uur

Sparta-‘held’ krijgt 3 wedstrijden voor harde tackle

Het was op z’n zachtst gezegd niet de meest sportieve actie van het weekeinde. In de slotfase van het duel tussen Sparta en FC Groningen besloot Sparta-speler Mark Veenhoven aan de noodrem te trekken en Lars Veldwijk van achteren onderuit te schoffelen. Dat leverde hem op social media nogal wat kritiek op en scheidsrechter Bas Nijhuis trok terecht een rode kaart.

Drie wedstrijden schorsing

De aanklager betaald voetbal besloot Veenhoven een schikkingsvoorstel te doen van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Daarmee zijn de club en de speler akkoord gegaan. Daardoor is Veenhoven niet inzetbaar tegen Heerenveen, Willem II en FC Utrecht.

Maar is de straf zwaar genoeg? Daarvoor is het vooral de vraag of hier sprake was van een doodschop of van de ultieme winnaarsmentaliteit. Feit is in ieder geval dat Veenhoven zelf niet echt spijt leek te hebben van zijn onbesuisde actie. Na het duel, dat door Sparta met 2-1 werd gewonnen, verklaarde hij tegenover RTV Rijnmond in ieder geval dat het allemaal wel meeviel: „Hij stond ook gelijk weer op. Het was ook niet op de enkel ofzo.”

Op de schouders

Veenhoven verklaarde dat hij de tackle enkel en alleen maakte om de zege veilig te stellen. In de extra tijd leek Veldwijk nog gevaar te kunnen stichten. Dat wilde Veenhoven voorkomen. Spijt leek hij daar bovendien niet van te hebben: „Iedereen die voor Sparta is was er blij mee. Dat was mooi. Ik had niet de intentie om hem te blesseren, maar ik had alles over voor het team.”

De Spartaan werd naar eigen zeggen zelfs als ‘held’ behandeld: „Ik ben wel even op de schouders genomen ja.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sparta-‘held’ krijgt 3 wedstrijden voor harde tackle
Sluiten