Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 31 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Getal boven de 10: kreupel kalf en veel drugs bij NG

Metro bekijkt elke week een tv-zender die verder weggestopt zit dan de kanalen 1 tot en met 10.

Dat kan een stuk slechter: National Geographic trapt de zaterdagavond af met de avonturen van The Incredible Dr. Pol (18.00 uur). De van oorsprong Drentse dierenarts die een gigantische praktijk op het Amerikaanse platteland runt, krijgt te maken met een haan die zich volgens zijn baasje vreemd gedraagt. ’Longontsteking’ luidt de pijlsnelle diagnose van de veteraan-veterinarian. Hij schrijft een antibioticakuurtje voor en verwacht dat de haan er binnenkort weer op los kuukelekuut. Nadat ook een cavia met oogproblemen, een paard met te grote tanden en een kreupel kalf genaamd Buster zijn opgelapt is het – wat National Geographic betreft, ik heb wel zin in een Dr. Pol-marathon – tijd voor documentaireserie Airport Security Colombia. Een bezwerende Amerikaanse voice-over neemt ons mee naar het vliegveld van Bogota waar een kerel met het uiterlijk van een drugssmokkelaar met droge ogen beweert dat een grote koffer met drugs waar zijn naam op staat niet van hem is. De enige die de leugen gelooft is de beste man zelf en de Colombiaanse politie slaat hem dan ook enthousiast in de boeien.

Dramatische intonatie

In Drugs Inc. Meth: Boom Montana (20.00 uur) komen nog veel meer drugs langs. En opnieuw praat zo’n gedragen mannenstem alles met dramatische intonatie aan elkaar. Een moeilijk lopende vrouw slikt alle opiaten waar ze aan kan komen. Haar treurige verhaal wordt afgewisseld met beelden van Amerikaanse agenten met snorren en spiegelzonnebrillen en flitsen van de prachtige natuur van Montana. Na één aflevering Drugs Inc. weten we het eigenlijk wel, maar direct erachteraan komt er nog een. Tussen 22.00 en 23.00 uur volgt opnieuw een dubbele aflevering, nu van Science Of Stupid, een populair wetenschappelijk programma met humor. Op het eerste gezicht heeft het vanwege de grappige filmpjes waarin van alles misgaat wel iets weg van funniest homevideo’s, maar dan – godzijdank – zonder Hans Kraay Jr. De zaterdagavond wordt afgesloten met Air Crash Investigation dat dit keer over de in de Keelung-rivier in Taipei gestorte vlucht 235 van TransAsia gaat. Ondergetekende dreigt inmiddels ergens tussen bank en slaapkamer te crashen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.