Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Entertainment 26 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Rapper crowdfundt voor bewijs dat aarde echt plat is

Mocht je nog twijfels hebben, dan gaat rapper B.o.B. die voorgoed wegnemen. Vorig jaar ging de rapper de discussie aan met wetenschapper Neil deGrasse Tyson over de vorm van de aarde. B.o.B. is er namelijk van overtuigd dat onze wereld plat is.

Op Twitter claimde hij in januari vorig jaar al dat de aarde echt plat is. We zijn ‘onwijs bedrogen’ en ‘moeten allemaal eens opgroeien’. Astrofysicus Neil deGrasse Tyson – misschien ken je ‘m van zijn serie Cosmos waarin hij de wetenschap begrijpelijk uitlegt- zag de tweet van B.o.B. en reageerde. Hij wist de argumenten van B.o.B. te ontkrachten en iedereen vergat dat de rapper het ooit had gezegd. Op een rapbattle nog na.

https://www.youtube.com/watch?v=YriSYFtPEAY

Eigen satellieten

Tot nu. B.o.B. kan er niet langer tegen dat de wereld niet wil geloven in zijn platteaarde-theorie. Koste wat het kost zal hij bewijzen dat Neil toch echt ongelijk heeft. Hoe? B.o.B. wil satellieten de ruimte inschieten om zélf te zien of de aarde echt rond is. Daarvoor is hij een crowdfundingactie begonnen.

B.o.B. wil met zijn actie 200.000 dollar binnenhalen om „een paar satellieten aan te schaffen en die de ruimte in te sturen.” De satellieten moeten in een baan om de aarde draaien om te laten zien dat de aarde écht plat is. Volgens B.o.B. is het een soort schijf.

Geen bolling

De rapper uitte zijn twijfels dus vorig jaar op Twitter. Hij is te zien op een foto met op de achtergrond twee steden. De steden liggen volgens hem ruim 25 kilometer uit elkaar. Daartussen zou je toch echt moeten kunnen zien dat er een bolling in de aarde zit, vindt de rapper.

https://twitter.com/bobatl/status/691411463051804676

De reacties op de pagina’s van de rapper verschillen nogal. „Ik doneer 1000 dollar als je me kunt vertellen wat de ronde schaduw op de maan is”, reageert iemand. „Knoop een camera aan een heliumballon zoals heel veel 12-jarigen die een video op YouTube hebben gezet hebben gedaan. Daar zie je de bolling, idioot”, reageert iemand anders. Ook vragen mensen zich af waar hij zo goedkoop wat satellieten vandaan gaat halen. „De megasupermarkt Walmart misschien?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.