Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 27 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Giel van StukTV straks baas bij RTL?

Nu jaagt-ie nog met een GPS-tracker achter BN’ers aan in zijn YouTube-show Het Jachtseizoen, straks zit-ie misschien wel op de stoel van de directeur bij RTL. Het zou zomaar kunnen voor Giel de Winter van StukTV. Zijn naam wordt genoemd als de ’redder van RTL’ nu de zendergroep kampt met kwakkelende kijkcijfers. Nieuwe programma’s scoren niet goed en paradepaardje RTL Late Night viel dinsdag zelfs uit de top 25 van best bekeken programma’s.

Ondertussen zwelt ook de kritiek op programmadirecteur Erland Galjaard aan. Tv is wat dat betreft net voetbal; de coach is verantwoordelijk voor de slechte resultaten van het team. Galjaard, de echtgenoot van Wendy van Dijk, zou niet meer vernieuwend zijn en te vaak kiezen voor dezelfde gezichten in zijn programma’s. Er wordt de laatste dagen door verschillende tv-experts zelfs gehint op vertrek van Galjaard.

StukTV

Zo ver wil mediakenner Ruud de Langen van mediabureau Mindshare niet gaan. In een nog te verschijnen column voor mediavakblad Adformatie wijst hij de directie van RTL liever op de kennis die inmiddels al dik anderhalf jaar in huis is, maar niet gebruikt wordt: de jongens van StukTV. En dan met name presentator/bedenker Giel de Winter.

https://twitter.com/iMike072/status/912067569280016384

,,Ik heb geconstateerd dat de mensen die RTL nu aansturen net zo goed Omroep Max zouden kunnen leiden”, licht De Langen toe tegenover Metro. ,,En dan loopt daar in het gebouw ook een jongen rond die snapt wat de nieuwe mediawereld inhoudt, die weet hoe het werkt en die kennis wordt dan niet gebruikt. Dat is zonde.”

Stuitend

Hij vond het ‘stuitend’ om eens in een interview met de 26-jarige De Winter te lezen dat hij in een jaar bij RTL slechts twee keer met Galjaard heeft gesproken. ,,Dat is alsof je huis in de fik staat, maar je de brandweer niet belt.”

RTL wilde gisteren niet specifiek op de suggestie van De Langen reageren. Ze verwijzen naar de reactie eerder deze week waarin ze onder meer stellen dat het momenteel qua marktaandeel zelfs beter gaat dan vorig jaar in dezelfde periode. „Gegoochel met cijfers”, zegt De Langen. ,,Wij spenderen jaarlijks miljoenen namens adverteerders op basis van kijkcijfers in doelgroepen. Als je maar genoeg schuift met tijdvakken dan kan je alles wel beter laten lijken. Feit is dat RTL van alle zenders de meeste jonge kijkers verliest. Wat de zender nodig heeft, is het denken van Giel de Winter.”

Wat vindt Giel?

Giel de Winter is een van de oprichters van StukTV, een YouTube-kanaal met ruim 1,6 miljoen abonnees. De Winter en zijn collega’s Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt maken sinds 2011 komische filmpjes waarin ze opdrachten van de kijkers uitvoeren. Sinds begin 2016 staan ze onder contract bij RTL om zich meer te kunnen professionaliseren. Tegen Quote zei De Winter onlangs dat hij graag mee zou praten met de directie van RTL, maar dat ze daar net als hij ‘stronteigenwijs’ zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Giel van StukTV straks baas bij RTL?
Sluiten