Boeren BZV bijna op citytrip, maar met wie gaan ze?

In aanloop naar de citytrips nadert Boer Zoekt Vrouw de laatste keuzemomenten. Metro voorspelt voor welke dame de boeren ook zelf hun koffers inpakken.

Boer Marc

Marc uit Zambia

Stand van zaken: De boer Tom van 2017 die toch geen hunk a là Tom werd, voelt zich iets beter thuis in het programma. Hij wil ‘iets om zich heen hebben’, al lijkt dat vooral een eitje op z’n bord in de morgen. De ook in Zambia woonachtige Annekim belt op de Afrikaanse veranda vooral met haar collega-dierenartsen. Anke wil na hevig geaarzel nu graag naar Zambia en krijgt kriebels van Marcs blik.

Erik: „Dat Annekim in Zambia woont is lekker makkelijk”, zegt Marc. Hij houdt van praktisch, dus die zin gaat de doorslag geven. Onze viskweker kiest daarom voor deze ferme tante en gaat over tot de orde van de dag. Bij het volgende ei vertelt Marc weer graag over zijn ‘twee vijversystemen’.

Constance: Annekim voelt zich in Zambia als – jawel – een vis in het water en dat komt omdat zij en Mark uit hetzelfde hout gesneden zijn. Al komt Annekim iets beter uit haar woorden, wat weer niet zo gek is: kan Marc überhaupt een Nederlandse volzin uitspreken? Maar in welke bewoordingen ook, hij gaat sowieso voor Annekim. Anke gaat zich op den duur stierlijk vervelen, dat ziet Marc ook.

Boer Olke

Olke uit de Verenigde Staten

Stand van zaken: Knappe Sandra en gezellige Alberdien hebben met zenuwachtige kriebels hun eerste Thanksgiving meegemaakt. Houterige Olke heeft Alberdien met zijn onhandige bewegingen platgeknuffeld, waarna Alberdien in huilen uitbarstte. Oh, wat wilde ze graag ‘een armpie om haar heen’.

Erik: Ollekebollekerubisolleke gaat voor knappe Sandra. Als ik dit typ realiseer ik me dat ik helemaal niets van die Sandra weet! Ze past niet echt tussen het vee, maar iets zegt me dat onze potige Fries zijn keuze allang gemaakt heeft, maar voor het programma roept dat hij het zo moeilijk vindt. Alberdien zal diep teleurgesteld op het vliegtuig stappen, hopend op een knuffel van de piloot.

Constance: Alberdien wil Olke zo graag, dat het eng wordt. Maar Olke ziet dat niet want die is al verliefd op Sandra vanaf het moment dat ze zonder morren haar arm in het rectum van Bertha 1703 stak. Hij kiest haar, maar ik twijfel of de liefde – met name voor het leven dat met Olke mee komt – wel echt wederzijds is.

Boer Riks

Riks uit Canada

Stand van zaken: Hoewel Riks’ dorpspastoor denkt dat God het allemaal wel regelt, moet hij het toch echt zelf doen. Hij heeft zijn kinderen aan de twee potentiële stiefmoeders voorgesteld. Voor stille Eline pakt dit goed uit. Ze leeft op en maakt – volgens de kids – de lekkerste hutspot ooit. Marit, de grote favoriet, lijkt zich van die kinderen de pleuris te schrikken en barst in de kerk in tranen uit.

Erik: Hoe lekker de hutspot ook, Eline is alweer uit de running. Een persoonlijk gesprek verloopt dramatisch (Riks: ‘Je hebt er nog wel zin in, zeg maar?’). Het opbiechten dat zij nooit bidt is de doodsteek, want mummelende Riksie verwacht ‘gedonder in de keet’. Hij kiest Marit die na drie weken gillend naar Nederland terugkeert en blijft alleen in de kerk achter.

Constance: Dat dat gesprek over bidden en het belang van de kerk nu pas plaatsvond, verbaasde me echt. Als het geloof echt zó belangrijk is voor Riks, waarom kies je dan een vrouw uit die daar vrijwel niks mee heeft? Hij kiest dus voor de rode Marit. Eline kan opgelucht naar huis.

Boer David

David uit Roemenië

Stand van zaken: Onze varkenshouder zonder varkens heeft kriebels in de buik van zowel dertiger Susanne als twintiger Mara. In het hoofd van de dames stormt het ondertussen windkracht 8. Susanne bedenkt opeens dat haar deelname aan BZV een wel erg impulsieve was. Mara ligt maar op de bank te peinzen over haar gebrekkige levenservaring, maar lijkt wel op Davids moeder.

Erik: Susanne gaat opgeven en gebruikt haar ervaringen vast op een slimme manier in haar communicatiebedrijfje. Als Mara als enige over is, slaat de paniek toe. Ze beseft dat nog even veilig bij haar moeder een beter idee is dan het platteland van Roemenië en een varkensstal zonder varkens.

Constance: In Roemenië staat de ‘boerderij’ waarvoor ik als enige de toekomstige bewoonster niet kan voorspellen. Tot aan het einde van de uitzending van zaterdag ging ik blind voor Mara, maar in de vooruitblik naar aanstaande zaterdag leek het er sterk op alsof Susanne en David elkaar de liefde hadden verklaard en de ogen niet meer van elkaar af konden houden.

Boer Herman

Herman uit Frankrijk

Stand van zaken: Herman haalde zijn riek nog eens door het hooi, kamde de scheiding bij zijn inham keurig recht en wist het: ‘Ik ben verliefd, voor het eerst’. Was het op Anne, die zich vertrouwd voelde maar de angst naar buiten kotste? Of toch op de nog rustiger Fleur, die slechts was onrustig sliep? Onverwacht is Herman de meest besluitvaardige boer gebleken. Hij koos Fleur.

Erik: Herman gaat van wippenstein mensen, jaja! En zeg niet dat je dat ook niet dacht… Maar dit gaat goed komen. Herman en Fleur gaan het wel redden, ook als nieuwe leden van de Franse fanfare. Anne is op social media naar behandeld, maar wel thuisgekomen met de ontdekking dat ze ‘leuk is van zichzelf’.

Constance: Van wippenstein? Serieus, Erik? Ach wat zal het ook, vrees dat je wel gelijk hebt, al wil ik daar liever niet aan denken. Anyway. Ik vind Fleur en Herman een lief stel. Goede keuze en ik denk dat ze nog lang en gelukkig leven in la douche France!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boeren BZV bijna op citytrip, maar met wie gaan ze?
Sluiten