Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 26 feb 2017 / 14:18 uur

Napraat Wie is de Mol? Molfan vs. Molmaagd (8)

Metro’s Constance kijkt al jaren naar het populaire tv-programma Wie is de Mol? Collega Erik kijk dit jaar voor het eerst. Elke week bespreken ze de uitzending.

Constance: Wat. Een. Anticlimax. Nu weten we nog niks! Behalve dat Thomas toch écht de mol is dan. Wat vond jij ervan?

Erik: Dat er geen exit was, is frustrerend. Geef ik daar mijn zaterdagavond voor op? Het opdrachtgehalte was ook niet best. Bordjes met letters in de goede volgorde zetten en spreekwoorden uitbeelden op een foto? Dat deed ik vroeger bij de jeugdvereniging van Schermerhorn.

Uit de kast

Constance: Dat klinkt wel heel gezellig! In elk geval een stuk minder fout als Jochem van Gelder die uit de kast komen hetzelfde vindt als je als vrouw verkleden… Leidde bijna af van Thomas die geen enkel spreekwoord wist. Geloof je het zelf?

Erik: Ja, hij is de mol. Weet je tig afleveringen helemaal niks, is het opeens klip en klaar. Wat een tegenvaller, Constance. Omdat de aflevering Raam Taal heette, heb ik een uur lang naar ramen zitten turen. Niets gezien uiteraard… Ik vrees dat ik Molmaagd blijf.

Constance: Daar is het te laat voor nu. Je hebt het immers al gedaan. Misschien dat het niet was waar je op hoopte, maar dat schijnt wel vaker zo te zijn met ontmaagdingen. Brengt ons wel bij het volgende probleem: als straks blijkt dat niemand op Thomas zit en hij is de mol, is er dan geen winnaar?

Erik: Dan zijn wij maar de winnaars. Kom maar op met die pot! Zonder gekheid: hoe zit dat?

Volgens de regels

Constance: Nou, dat weet ik dus niet. Winnaar is volgens de regels ‘degene die de mol heeft ontmaskerd’. En daar staat dus niet: ‘degene die per ongeluk de meeste vragen over de mol goed heeft, maar eigenlijk op iemand anders zit’. Ik vind dan dus dat de mol de pot moet krijgen. Hij heeft het spel dan toch het beste gespeeld?

Erik: Ik snap er geen mol van, haha. Sorry hoor, maar ik heb nog steeds niet in de gaten waar molloten zich nu al jaren druk om maken.

Constance: Ach ja, wat is druk? Ik vind het gewoon een leuk tv-programma. Lekker speculeren en raden en gissen in plaats van alleen zitten en kijken. Maar als ik het goed begrijp, ben jij er volgend jaar niet meer bij?

Erik: Twijfel, twijfel… Laat ik iets beloven: als Diederik Jekel met z’n aandoenlijke inzet alsnog de mol blijkt te zijn, dan kijk ik volgend seizoen weer. Want dan kun je me echt wegdragen.

Mol met carnaval

Constance: Deal. Hé, maar nog even over die jeugdvereniging in Schermerhorn. Beelden ze daar nog steeds gezegdes uit? Dan kom ik graag eens langs!

Erik: Daar is het uitgevonden, maar wij zijn te oud om erin te mogen. Als ze volgend jaar carnaval vieren, sneaken we wel binnen. Verkleed als mol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Napraat Wie is de Mol? Molfan vs. Molmaagd (8)
Sluiten