Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 6 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Sylvana Simons is baan als ‘stem’ van Karwei kwijt

We kennen Sylvana Simons allemaal van de Zwarte Pietendiscussie en haar politieke carrière bij DENK, maar wat velen van jullie waarschijnlijk niet weten is dat zij tien jaar lang dé stem van de Karwei-reclames was. Was: want de bouwmarkt heeft de samenwerking met Simons verbroken.

De reden voor de breuk is volgens Karwei het feit dat het bedrijf niet wil samenwerken met iemand die actief is in de politiek. De stop van de samenwerking heeft volgens Karwei niks te maken met de Zwarte Pietendiscussie, waar Simons standaard mee geassocieerd wordt, hoewel de bouwmarkt de laatste tijd wel de nodige kritiek op de samenwerking kreeg. „Waarom we die ‘teringtrut’ nog betaalden om onze commercials te doen, stond in een van de vele mails”, aldus woordvoerder Laurens Miedema tegen het AD.

Politiek

Toen bekend werd dat Simons actief werd in de politiek als kandidaat voor de Tweede Kamer, vond Miedema het tijd om de samenwerking in overleg te verbreken, omdat het volgens hem niet de bedoeling is dat zij zich als politicus aan een commerciële partij verbindt. Karwei geeft aan zeer tevreden te zijn over het werk dat Simons heeft geleverd. De nieuwe commercials van Karwei worden vanaf nu ingesproken door actrice Anna Drijver, die we onder andere kennen uit Komt een Vrouw Bij de Dokter.

Anna Drijver. / ANP
Anna Drijver. / ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.