Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 22 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Glazen Huis-dj’s moeten het met z’n tweeën doen

Geen drie, maar twee 3FM-dj’s bewonen dit jaar het Glazen Huis van Serious Request. Domien Verschuuren en Frank van der Lende vormen het duo dat van 18 tot en met 24 december zonder eten de goede doelenactie aan elkaar gaat praten.

„We staan bij 3FM voor nieuwe ervaringen en nieuwe dingen”, zegt woordvoerder Anneke de Vries. „Dus zo gaan we het een keer doen. Het zal zwaar worden voor de heren.”

Gezelschap van poes

De twee zijn dinsdag bekendgemaakt in de stad waar het Glazen Huis eind volgende maand komt te staan, Breda. Verschuuren en Van der Lende krijgen gezelschap van een poes, het enige wezen in het huis dat wel mag eten. Het tweetal wordt bovendien moed ingepraat door zes nachtgasten.

3FM-dj’s die niet in het huis zitten trekken door het land om acties en actievoerders te ondersteunen. Met 3FM Serious Request 2016 zet de radiozender zich deze keer in voor kinderen die sterven aan een longontsteking. Deze stille ramp eist elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven.

Ruim 8 miljoen

De allereerste editie van Serious Request bracht in 2004 915.955 euro op. Vorig jaar stopte de teller, toen voor jongeren in conflictgebieden, op 8.466.249 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.