Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 22 nov 2016 / 17:26 uur

Anastacia laat littekens borstamputatie zien

Zangeres Anastacia heeft de laatste jaren veel minder kunnen optreden dan ze had gehoopt. De Left Outside Alone-zangeres kreeg in 2003 de diagnose borstkanker. Gelukkig overwon ze de ziekte, maar in 2013 keerde de kanker terug en moesten haar borsten worden geamputeerd. Nu durft zij haar littekens aan de hele wereld te laten zien en haar verhaal te vertellen in het magazine FAULT.

Ze vraagt hiermee de aandacht voor borstkanker in het algemeen. Ze wil laten zien wat haar operatie met lichaam heeft gedaan. De littekens van de zangeres zitten namelijk niet op de gebruikelijke plek (de bh-lijn), maar lopen over haar rug.

Daarmee vallen de littekens best wel op en Anastacia zou dan ook verteld hebben dat ze de overblijfselen van de operatie lange tijd heeft gehaat. „De artsen moesten om mijn tatoeage heen”, legt de Amerikaanse aan het blad uit. „De artsen moesten een stuk huid vinden dat ‘onaangeraakt’ was. Ik verwachtte niet dat ze zo lang zouden zijn, maar het was de enige manier.”

Zelf onthullen

Na de ingrijpende operatie moest ze heel erg wennen aan haar nieuwe lichaam. Over de littekens vertelt ze: „Ik haatte ze. Ik vond het verschrikkelijk hoe groot ze zijn.” Het was daarom ook een hele stap om haar rug aan het grote publiek te laten zien. „Maar ik wil naar het strand kunnen gaan en er zeker van zijn dat de eerste foto’s van mijn lichaam niet de foto’s zouden zijn die ik niet zelf naar buiten heb gebracht.”

Reageer op artikel:
Anastacia laat littekens borstamputatie zien
Sluiten