Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 mei 2016 / 17:32 uur

De uit de hand gelopen grap van Jan Versteegh

Had iemand BNN-presentator Jan Versteegh een jaar geleden gezegd dat hij in mei 2016 een album zou lanceren, dan had hij het niet geloofd. „Sterker nog, dan had ik eerst gevraagd om wat voor album het ging. Een fotoalbum misschien? Een muzikaal album lag namelijk niet echt in de lijn der verwachting”, zegt Versteegh lachend. „Eigenlijk is het allemaal een uit de hand gelopen grap.”

En toch is het zo. Het album It Takes Swing volgt een maand nadat de 30-jarige tv-maker tot winnaar werd gekroond van RTL 4-programma It Takes 2. In deze show verraste hij dit jaar vriend en vijand met zijn onverwachte zangtalent, dat nog het meest deed denken aan dat van de Britse zanger Michael Bublé. „Ik deed mee aan dit programma omdat ik zingen heel erg leuk vind. En omdat ik het het jammer vind dat je het genre dat ik graag zing, jazz, veel te weinig hoort. Maar toen ik verder en verder kwam, wilde ik ook winnen. En een album maken, dat sowieso.”

Oosterhuis

Coach Trijntje Oosterhuis begeleidde hem vervolgens naar die glorieuze overwinning. „Waar ik heel trots op ben, is dat Trijntje ook mee wilde zingen op mijn album. Eigenlijk hield haar verantwoordelijkheid op toen het programma stopte, maar toen ik haar vroeg of ze ook mee wilde doen op de cd, zei ze tot mijn grote vreugde ja. Ons duet The lady is a tramp is ook een van mijn persoonlijke favorieten geworden.”

https://twitter.com/marissie_/status/724256159876689924

De grote vraag is nu natuurlijk hoe he nu verder gaat met Versteeghs onverwachte zangcarrière. „Ik ben in de eerste plaats tv-maker bij BNN en dat blijf ik. Ik ga dus niet de theaters in met een tournee ofzo. Maar als iemand een leuk voorstel heeft voor een optreden, dan sta ik daar zeker voor open. Het leukst is en blijft het natuurlijk om deze muziek live te laten horen.”

It Takes Swing is inmiddels te downloaden. De fysieke cd ligt vanaf 27 mei in de winkels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De uit de hand gelopen grap van Jan Versteegh
Sluiten