Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 18 apr 2016 / 20:20 uur

Jeroen van Inkel blij als een kind het leger weer in

Radio-dj Jeroen van Inkel moet op herhaling bij de landmacht. Militairen haalden hem maandag op.

„Op de bewakingscamera’s zag ik al dat er iets stond te gebeuren, maar als er dan ineens gewapende militairen de studio binnenkomen… Dan sta je toch wel even te kijken.” Jeroen van Inkel, dj bij Radio Veronica, werd gistermorgen live in zijn uitzending Rinkeldekinkel ‘overvallen’ door leden van de Koninklijke Landmacht. Ook zijn sidekick Martijn Zuurveen moest inrukken. Het duo ondergaat de komende twee weken een ‘militaire herhaling in onwerkelijke dienst’.

Van de schrik bekomen

„Ja, ik stam uit de tijd dat je als jongere nog verplicht in militaire dienst moest. Dat was in ‘80/’81 in Doorn”, zegt Van Inkel als hij van de grootste schrik is bekomen. „Vorige week postte de Landmacht een filmpje ter promotie van de Landmachtdagen op 10 en 11 mei. Ik reageerde daarop met dat het er heftiger uitzag dan Operatie Victorie. Samen met de Landmacht hielp Radio Veronica daarbij Nederlanders en dan ging het bijvoorbeeld om een lekkend dak van een voetbalkantine. Vervolgens werd ik uitgedaagd en de militaire herhaling is het gevolg. Twee weken lang ga ik dingen doen als schieten met een pantservoertuig en wat al niet meer. Aanpoten wordt het zeker, maar mijn conditie is gelukkig redelijk en mijn fysiek behoorlijk.”

Rinkeldekinkel
Handen omhoog!

Het militaire avontuur van de dj is twee weken lang te horen in zijn ochtendshow (7.00 – 10.00 uur) die hij gewoon kan voortzetten. Dit onder de naam Tour of Duty. Van Inkel: „Ik ga vloggen en doe verslag van mijn belevenissen en praat met mensen uit het leger. Ik moet bekennen dat ik het superleuk vind en machtig interessant. Ik voel me weer het jochie dat vroeger met tanks, soldaatjes en geweren speelde.”

Vraag het Jeroen

Heb jij een vraag aan Jeroen van Inkel hoe hij het er vanaf brengt bij zijn militaire herhalingsoefeningen? Wil je weten of hij kapot gaat, hoe hij zich dagelijks voorbereidt en of hij zijn rol in het leger leuk vindt of verafschuwt? Of wil je via hem informatie over de Landmachtdagen en het werk dat de Koninklijke Landmacht in Nederland precies doet? Je mag alles vragen. Metro speelt de vragen aan Van Inkel door en wie weet lees je jouw vraag in de krant of op Metronieuws.nl terug.

Je vraag kun stellen via e-mail (e.jonk@tmg.nl) of snapchat (snapmetro).

Rinkeldekinkel
Militairen in de studio in Naarden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeroen van Inkel blij als een kind het leger weer in
Sluiten