Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 19 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Transgender werd ‘2000 keer’ verkracht in gevangenis

Een Australische transgender claimt bijna 2000 keer verkracht te zijn, nadat ze in de jaren 90 in een mannengevangenis werd geplaatst. Volgens ‘Mary’ begon haar lijdensweg al bij de behandeling die ze kreeg van het personeel.

Nadat ze was gearresteerd voor het stelen van een auto werd Mary naar een gevangenis gebracht waar alleen mannen zaten, ondanks dat ze al langer in het traject zat om vrouw te worden. Bij aankomst moest ze zich uitkleden en al snel ging het als een lopend vuurtje door de gevangenis dat Mary transgender was.

Zelfbescherming

Dat bleek een vreemde aantrekkingskracht op haar medegevangenen te hebben. „Ze zeiden me dat ze me zouden beschermen in ruil voor seks”, vertelt Mary, die aandacht wil vragen voor het probleem van transgenders in mannengevangenissen, aan News.com.au. „Ik werd elke dag verkracht en in elkaar geslagen, maar gaf eraan toe uit zelfbescherming, terwijl ik wist dat het hen alleen maar genot bracht.”

Uiteindelijk probeerde Mary drie keer te ontsnappen uit de Boggo Road-gevangenis in het Australische Brisbane. Niet alleen vanwege de verkrachtingen, maar ook omdat ze achter de tralies moest stoppen met haar hormoonbehandeling.

Aparte afdeling

Mary is inmiddels op vrije voeten, maar heeft nog steeds moeite met contact met mannen. Ze hoopt dat ze mensen bewust kan maken van het gevaar dat transgenders lopen in de gevangenis. „Als een transgender leeft als een vrouw, moeten ze gewoon in een vrouwengevangenis worden geplaatst, al is het in een aparte afdeling”, besluit ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Transgender werd ‘2000 keer’ verkracht in gevangenis
Sluiten