Erik Jonk en Constance van Amstel
Erik Jonk en Constance van Amstel Entertainment 21 mrt 2016
Leestijd: 3 minuten

The Passion: Wie was de beste Jezus?

Voor de zesde keer kruipt een bekende Nederlander donderdag in de rol van Jezus in paas-tv-spektakel The Passion. Wie was de beste in dit Bijbelverhaal vol Hollandse hits, dat vorig jaar door ongeveer 3 miljoen mensen bekeken werd? Metro’s Erik Jonk en Constance van Amstel leggen de verlossers langs de heilige meetlat en zagen musicalster René van Kooten drie jaar geleden in de puikste versie.

2011 Syb van der Ploeg

Erik: De Jezus in mijn hoofd heeft er altijd een beetje uitgezien als Syb van De Kast. Volgens mij had Jezus krullen.

Constance: Ja, Syb heeft iets heiligs over zich. Ik geloofde hem ook zoals hij daar boven op die kerk in Gouda stond.

Erik: Hoe goed hij was, bleek wel toen hij Stil In Mij zong met Frank ‘Judas’ Lammers. Die vond ik eh… wat minder. Ik geef een 7.

Constance: Ik een 8.

Eindcijfer: 7,5

2012 Danny de Munk

Constance: Een Jezusje met een Amsterdams accent in Rotterdam. Hier klopte een heleboel niet aan.

Erik: Mijn minst favoriete. Danny is, hoe goed hij dat ook deed, voor mij altijd Ciske de Rat gebleven. Een echte Jezus was hij niet.

Constance: Nope, een 6 wat mij betreft.

Erik: Ik vond het het jaar van Charly Luske als Judas, die was top. Een 5 voor Danny.

Eindcijfer: 5,5

2013 René van Kooten

Erik: De Jezus met een enorme wollen sjaal, maar voor mij de meest geloofwaardige tot nu toe. Er klopte heel veel deze derde editie.

Constance: Eens. Komt misschien ook omdat René voor veel mensen niet zo’n enórm bekend gezicht was. Die scène op die Hofvijver was onvergetelijk, wat zal hij koude voeten hebben gehad!

Erik: Qua beeld was Den Haag inderdaad de beste. Dat hielp Van Kooten wellicht de beste Jezus te worden. Een 8.

Constance: Ben alleen nooit zo onder de indruk van zijn stem. Ik geef een 7,5.

Eindcijfer: 8-

2014 Jan Dulles

Constance: Met zijn halflange en ietwat vettige haar was de keuze voor 3JS’ Jan Dulles als Jezus zeker geen verkeerde. Maar hij is geen acteur, en dat zag je wel een beetje.

Erik: Dulles vond ik op voorhand nou de perfecte keuze. Goeie stem, goeie kop, keurig bijgetrimd baardje. Het resultaat was uiteindelijk echter niet meer dan okay.

Constance: Ik kon mijn lachen ook moeilijk inhouden op de momenten dat hij zingend zijn discipelen toesprak. Het was gewoon ongemakkelijk en raar. Een 6.

Erik: Ik heb het nummer Margherita met Jamai Loman nog teruggezien, ik geef een halfje extra.

Eindcijfer: 6+

2015 Jim de Groot

Erik: Poeh, als je bedenkt dat vooral Wit Licht van Jeroen van Koningsbrugge me is bijgebleven – en dat slechts een jaar later – dan weet je wel genoeg, hè?

Constance: Ik vond Jim juist erg memorabel als Jezus. Misschien omdat hij van tevoren niet schijnheilig deed over het geloof. Hij deed het oprecht.

Erik: Helaas Constance, mijn Jezus was het niet. Leuke keuze, maar ik eindig op een 6.

Constance: Dan geef ik Jezus Jim een 8.

Eindcijfer: 7

2016 Martijn Fischer

Constance: Op voorhand is er al veel te doen geweest over Fischer als Jezus. Zo zou hij te dik zijn en ‘Hazes’ als Jezus vonden sommigen zelfs een vorm van Godslastering. Zijn die mensen soms vergeten dat het finalelied van eerste Jezus Syb Geef mij nu je angst was? Hét Hazes-nummer!

Erik: Ik vind de keuze van Martijn Fischer gedurfd, onverwacht, out of the box zoals hippe tv-mensen dat zeggen en superleuk. Ben meer dan benieuwd.

Stem mee in de poll!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Passion: Wie was de beste Jezus?
Sluiten