Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 21 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Hond redt leven van zwangere vrouw door te janken

Een vrouw in Engeland heeft niet alleen haar eigen leven, maar ook die van haar pasgeboren kindje te danken aan haar hond Keola. Het dier wist haar tijdens de zwangerschap met jankende geluiden duidelijk te maken dat het goed mis was.

Goede intuïtie

Keola’s intuïtie is uitstekend. Toen Alhanna (21) en haar man Ricky een zwangerschapstest weggooiden omdat ze dachten dat hij negatief was, viste ze het ding uit de prullenbak en liet haar baasjes het goede nieuws weten. En ook daarna bleek Keola voorspellende gaven te hebben.

Alhanna voelde zich namelijk al snel ziek tijdens haar zwangerschap. Ze ging naar de dokter maar werd al snel weer naar huis gestuurd met de melding dat de rugpijn kwam door haar smalle lichaam. Haar hond wist daarentegen wel beter. Ze kroop tegen Alhanna aan en bleef maar janken en haar aanstaren, meldt Mirror.

Social media

De vrouw plaatste een foto op social media waarop het dier haar aankeek. Niet lang daarna belde haar moeder; ze was ervan overtuigd dat Keola haar probeerde te vertellen dat het niet goed zat met de baby. Dat bleek inderdaad waar te zijn, want toen Alhanna in het ziekenhuis arriveerde viel ze op de grond en overleed bijna ter plekke.

Alhanna bleek een antibiotica-resistent virus te hebben opgelopen en last te hebben van een dubbele nierinfectie. Volgens doktoren was ze overleden als de vrouw later naar het ziekenhuis was gekomen.

https://www.youtube.com/watch?v=1QJPROgZJzk

Om Keola te danken heeft Alhanna nu een ‘dankjewel’-video op social media geplaatst, waarin haar hond en de 13 weken oude baby Lincoln te zien is. „Ik twijfel er absoluut niet over dat Lincoln en ik er niet meer zouden zijn als Keloa niet had ingegrepen. Ik ben haar zo dankbaar.”

Keola en Lincoln zijn inmiddels dikke maatjes van elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.