Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 29 feb 2016 / 09:27 uur

Veel reacties bi-meisjes op personage Pip Pellens

Het veel besproken Goede Tijden, Slechte Tijden-personage Wiet van Houten verdwijnt dinsdagavond uit soapdorp Meerdijk. Pip Pellens (22) speelde de biseksuele Wiet zes jaar en haar vertrek werd op een opvallende manier ‘geregeld’: de kijkers konden kiezen uit drie scenario’s waarbij het er vooralsnog naar uitziet dat Wiet op wereldreis gaat. Vrijdag maakte de actrice bekend dat de scene ‘broer Jack (Mark van Eeuwen) haalt haar op met nieuws over good old Martine Hafkamp’ het is geworden.

Spectaculair

Pellens: „De schrijvers en de producent hebben dit allemaal bedacht, daar kon ik niet echt iets over zeggen. Wel werd me gevraagd of ik een idee had hoe het einde van Wiet er uit zou kunnen zien. Toen zei ik ‘als het maar spectaculair is’. Nou, dat is wel gelukt hè?”

Hordes huilende fans, nee, die heeft Pellens niet meegemaakt na het bekendmaken van haar afscheid. „Een paar grote fans zeiden het jammer te vinden, maar het valt wel mee. Iedereen reageert vooral positief en fijn. Ik zat er nu zes jaar in en heb het altijd naar m’n zin gehad, maar ik wilde iets meer tijd hebben voor andere dingen.”

Nog vóór GTST had ze al een aardige staat van dienst op acteergebied op tv en het witte doek. „Tja, ik werk al sinds mijn negende. Als ik mijn cv nu bekijk denk ik vooral ‘oh ja dat, oh ja die’.”

School uitvogelen

Terugblikkend: „Toen ik in 2010 in de serie kwam, was het vooral leuk en spannend omdat ik zelf altijd naar Goede Tijden keek. Dat ik tussen al die bekende gezichten stond was even wennen, maar iedereen wilde me helpen als er iets was. Ik zat nog op school, daarvoor moest ik wel uitvogelen hoe dat nou allemaal moest. Dat ik op school een bekend gezicht werd gaf geen problemen, het halen van hoge cijfers wel. Uiteindelijk heb ik mijn school in de avonduren afgerond.”

Pips vertrek uit GTST
Foto: ANP

In haar zes jaar GTST heeft haar personage behoorlijk wat reacties opgeroepen. Twee verhaallijnen sprongen er wat dat betreft uit. Dat Wiet op mannen én vrouwen viel en die keer dat ze doordraaide en in de rondte schoot op de bruiloft van Nina en Noud, de kijker na de cliffhanger achterlatend met de vraag wie er allemaal zouden zijn overleden. Pellens: „Vooral op Wiets biseksualiteit heb ik veel reacties gehad van meisjes die er ook mee te kampen hebben. Daar geef ik graag antwoord op.”

Wiettijdperk

Geeft wordt nu gaf, want na morgenavond is het Wiettijdperk voorbij. Ze geniet inmiddels als jurylid van Battle on the Dancefloor en werd vorige week gepresenteerd in de cast van de film Tuintje In Mijn Hart, een ode aan Suriname. Of ze vanavond en morgen naar het vertrek van Wiet van Houten gaat kijken, dat is lang geen zekerheidje. „Ik kijk mezelf niet zo vaak terug, daar word ik een beetje ongemakkelijk van. Ik doe lekker mijn ding en laat dat kijken dan aan anderen over.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Veel reacties bi-meisjes op personage Pip Pellens
Sluiten