Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 8 jan 2016 / 10:36 uur

Ophef over ontmaskeraar trucs Mindf*ck

Het is de nachtmerrie van elke goochelaar: ontmaskerd worden door je eigen publiek. Toch overkomt het op dit moment Victor Mids, de illusionist van het razendpopulaire Avrotros-programma Mindf*ck. Vlogger RJ van Bekkum legt na elke uitzending Mids’ trucs uit op een YouTubekanaal.

„Ik ben helemaal niet van het goochelen”, reageert van Bekkum als Metro hem belt. „Maar toen ik tijdens het zien van Mindf*ck de kunstjes van Victor Mids ontrafelde, wilde ik dat met anderen delen.”

Succes op YouTube

Toen hij merkte dat het aansloeg, besloot hij om vaker een truc van Mids uit te leggen. „Je moet niet letten op wat de illusionist doet, maar op waar hij zijn aandacht niet op richt. Dan is er al heel veel te zien.”

Brugpiepers

De mensen die naar de uitlegfilmpjes kijken, zijn vooral jonge mensen, merkt de YouTuber. „Wat mij opvalt, is dat de mensen die op mijn filmpjes reageren vooral brugklassers met goochelambities zijn. Door uitleg te geven, probeer ik hen daarbij te helpen.” Hij geeft wel toe dat de magie van de trucs door zijn video’s een beetje verdwijnt. „Maar dan moet je gewoon maar niet kijken.”

Tot voor kort gebruikte Van Bekkum in zijn filmpjes ook de originele beelden van het programma, maar daar heeft Avrotros nu een stokje voor gestoken. Van Bekkum mag de beelden niet meer gebruiken. Van Bekkum legt daarom de trucjes nog iets uitgebreider uit. Victor Mids zelf wilde overigens niet reageren op dit bericht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ophef over ontmaskeraar trucs Mindf*ck
Sluiten