Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 19 jan 2016 / 11:20 uur

Nieuwe show Hans Teeuwen is ‘ook voor wijven’

Hans Teeuwen gaat weer grappen maken. Met de nieuwe voorstelling Echte Rancune keert de cabaretier dit jaar na een afwezigheid van vijf jaar terug in het theater.

Wijven

De show wordt dinsdag aangekondigd als ‘een bonte avond boordevol karaktermoord op belangrijke mensen en/of instituties’. De voorstelling zou ook voor vrouwen leuk zijn, want de aankondiging wordt gevolgd door de zin ‘Ook voor wijven’.

Teeuwen gaat zich Echte Rancune, die vanaf april 14 keer als try out te zien is en in het najaar in premiere zal gaan, ‘kwetsbaar opstellen en eerlijk praten over zijn eigen zwakheden zoals narcisme en een hardnekkige softdrugsverslaving.’ Ook hier: ‘Ook voor wijven.’

Pauzes

Echte Rancune is de eerste cabaretshow van Hans Teeuwen in 5 jaar. In 2011 was hij voor het laatst als cabaretier te zien met de show Spiksplinter. Hij sloot deze tour af met maar liefst 8 shows in de Heineken Music Hall. De laatste jaren heeft de artiest zich vooral op muziek gestort. Met zijn band The Painkillers bracht hij in 2015 het album Popstukken uit.

Een gouwe ouwe./YouTube

Teeuwen heeft overigens wel vaker een aantal jaren niets van zich laten horen. Tussen de voorstellingen Spiksplinter en voorganger Industry of Love zat maar liefst 7 jaar. Daarvoor had hij successen met de shows Dan dan Weer wel (2002), Trui (2000), Met een Breierdeck (1997) en Hard & Zielig (1995).

De eerste try-out van Echte Rancune is op 1 april in Amsterdam. Kaarten zijn vanaf woensdag 20 januari te koop via de theaters. Kijk hier voor de speeldata.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nieuwe show Hans Teeuwen is ‘ook voor wijven’
Sluiten