Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 31 dec 2015 / 09:04 uur

Top 2000: Claudia de Breij gaat klussen

De Top 2000 is onderweg! De ene na de andere muziekheld komt langs op NPO Radio 2. Als de nummer 1 van John Lennon (Imagine) klinkt, is bij de overgang naar 2016 de tv-registratie van Helden van de Top 2000 op NPO 3 te zien.

Mag Ik Dan Bij Jou

Metro sprak de optredende artiesten in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Vandaag tot slot: Claudia de Breij. Zij heeft met Mag Ik Dan Bij Jou 1 notering in de Top 2000, maar wel een zeer hoge notering te pakken.

Wat doe jij met het heldenthema?

Weinig, want ik ga gewoon Mag Ik Dan Bij Jou zingen, ik ben mijn eigen held vandaag. Maar dat is me gevraagd hoor, haha. Ik had best een paar helden kunnen verzinnen. En ik zing mee met Imagine, samen met Roel van Velzen, Nick (van Simon, red.) en Marcel van Di-Rect. Dat lijkt me te gek, want ik ben Lennonfan.

Beatles boven alles

Wie zijn jouw helden?

Sowieso The Beatles boven alles, Lou Reed houd ik heel erg van. En ik ben altijd heel blij bij het verschijnen van de Top 2000-lijst als ik Acda & De Munnik voorbij zie komen. Ik merk steeds meer hoe verschrikkelijk goed hun muziek is.

Als je nu moet stemmen, wat staat op nummer 1?

Ehm… Dan ga ik voor Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder van Ramses Shaffy.

Als de Top 2000-lijst bekend is, ga je stiekem snel even kijken?

Nee nee, bij dingen die ik toch niet kan beïnvloeden, doe ik dat niet. Of ik erin sta, dat laat ik maar zo veel mogelijk los. Er komt tenslotte ook weer een jaar waarin mijn nummer gezakt is, maar daar wordt het geen slechter liedje van. Het liedje is het liedje.

Iets verzinnen

Luister je de Top 2000 tussen kerst en oud en nieuw?

Ik vind het heel leuk om het aan te hebben. Het fijnste vind ik als ik iets in huis te doen heb, als ik iets moet schilderen bijvoorbeeld. Ja, ik ga een klus verzinnen om de radio aan te kunnen zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Top 2000: Claudia de Breij gaat klussen
Sluiten