Mario Wisse
Mario Wisse Good vibes 30 dec 2015

Jaarwisseling: zet klassieke muziek op voor huisdier

Op oudejaarsavond en nieuwjaarsnacht past Classic FM speciaal voor huisdieren en hun baasjes haar muziekprogrammering aan. Voor een rustige jaarwisseling zijn tijdens het vuurwerkgeweld op 31 december uitsluitend de kalmste composities te horen als Comptine D’un Autre Été van Yann Tiersen en Après Un Rêve van Fauré. Het non-stop klassieke muziekstation schakelde dierenexpert Martin Gaus in, die het effect van rustige muziek op dieren bevestigde.

Zenuwachtig

„Klassieke muziek heeft een rustgevende uitwerking op mensen, maar ook op dieren", aldus Gaus. „Met name honden hebben tijdens oud en nieuw last van het knallende vuurwerk en lopen de hele avond telkens zenuwachtig heen en weer. Vooral wanneer honden getraind zijn in het luisteren van klassieke muziek kan dat bijdragen tot kalmte tijdens de jaarwisseling.”

Rustige muziek

Stefanie Westphal, Music Director Classic FM: „Bij ons is uitsluitend rustige muziek te horen op de laatste avond van het jaar. Luisteraars met huisdieren waarderen dit, aangezien we begin december al verzoeken krijgen om rekening te houden met hun lievelingsdier.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jaarwisseling: zet klassieke muziek op voor huisdier
Sluiten