Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Zwarte Zwarte Cross, ‘t hoort een beetje

Het mag weer niet zo zijn: Zwarte Cross editie 19 gaat niet de boeken in als een editie die eindelijk droog bleef. Dinsdag op de persdag werd voorspeld: 7 millimeter regen over het hele weekend. Zaterdagmiddag leken het er wel 700.

Bekijk ook: Vooruitblik Zwarte Cross, met Gijs Jolink over het weer.

De hemelsluizen zouden in de Achterhoek om 9 uur ‘s morgens open gaan, maar dat bleef de tienduizenden festivalgangers bespaard. Rond 15 uur in de middag was het echt fout en bleef het minstens drie uur lang superslecht weer.

Slapen in hal

Veel dagjesmensen besloten er op deze uitverkochte Zwarte Crossdag de brui aan te geven. Omdat velen vertrokken, mochten nieuwe bezoekers gratis naar binnen. Een aantal campinggangers zagen iets dat ooit op hun tentje leek. Mensen zonder tent konden de nacht doorbrengen in een snel geregelde bedrijfshal op loopafstand.

https://twitter.com/karinstronks/status/625034568706445312

Alleen het hoofdpodium werd tijdelijk gesloten, de andere 26 podia gingen door (wat zorgde voor bomvolle concert- en dancetenten). Kenny B moest zijn optreden op het hoofdpodium stoppen, Kovacs werd afgelast en het Noorse Katzenjammer werd van main stage verplaatst naar een tent. Voor Rival Sons en Flogging Molly was het grootste buitenpodium in de avond weer veilig genoeg. Eerstgenoemde stond voor een nog wat lege weide, Flogging Molly weer voor een volle.

Dapper in de modder

En de festivalgangers? Eenmaal droog, stapten zij weer dapper door de modder (hoewel dat laatste meeviel). Eens een Zwarte Crosser, altijd een Zwarte Crosser. Die modder, die hoort er blijkbaar een beetje bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.