Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Zwarte Cross: hollen op hakken en dan racen

Dames die het gas tot op de bodemplaat kunnen intrappen en nog eens kunnen hollen op hakken ook. Dat is de bedoeling dit weekend van een nieuwe klasse op de crossbaan van festival de Zwarte Cross: de stilettoklasse.

Lees en bekijk ook: Zwarte Crossmuziek na de regen.

Metro volgde zondag een kwartet dames uit de roze bolide 707. De bruidswagen is geïnspireerd op Big Gypsy Wedding (TLC) en zo belandden onder meer roze bruidshandschoenen op de ruitenwissers. Bruidskleding werd gemaakt na de foto’s van het tv-programma te googlen.

Vlekkeloze start

De dames zijn Jamie Roovers en Chantal van Zon uit Etten-Leur, Sharona van de Riet uit Hoeven en Corella Haast uit Sprundel. Hier zie je hun vlekkeloze start op weg naar de Zwarte Crossbaan.

Chantal van Zon is degene die het gedeelte door het crosszand op hakken moet afleggen. ,,Ging goed op vrijdag en zaterdag”, kijkt ze terug. ,,Geen enkel verzwikt.” Chantal startte een keer achteraan en was als tweede bij de al ronkende bolides waarin haar vriendinnen al startklaar zaten. ,,Veel nut had het niet. Want als je midden in de groep auto’s staat, moet je toch wachten.”

Het hollen op hakken ging Chantal ook zondag goed af. Je ziet haar in het filmpje langskomen in lila korset.

Wachten of niet, het mag de pret in de stilettoklasse voor dames absoluut niet drukken. Als ze maar een paar rondjes voor duizenden toeschouwers kunnen scheuren in de wagen die ze grotendeels zelf bouwden.

Tractorpulling

Binnenkort scheuren ze weer, tijdens de Tractorpulling in Halsteren. Dit evenement heeft een speciale Zwarte Crossklasse waar verschillende deelnemers aan de Zwarte Cross hun racemonsters nogmaals laten bewonderen. En ja, bruidsbolide 707 met Chantal in korset, Jamie, Corella en Sharona is erbij.

Hier zie je nog beelden van een bochtje crossen op de Zwarte Crosszondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.