Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Zwarte Cross heeft Wi-Fi, Metro de laatste kaarten

Festival Zwarte Cross zegt als eerste grote festival ter wereld gratis wi-fi aan te bieden op het hele terrein. „Gratis Wi-Fi op festivals is niet nieuw", zegt Pieter Holkenborg van organisator Feestfabriek Alles Komt Goed. „Gratis met complete dekking op het hele terrein wel." Dat terrein is 140 hectare.

Lees ook: Zwarte Cross rap richting uitverkocht.

De Feestfabriek zelf zal het gratis netwerk gebruiken om bezoekersstromen in de gaten te houden. Bij eventuele calamiteiten kan het publiek via sociale media en de festivalapp snel op de hoogte worden gesteld.

Ambassadeurs

De 19e Zwarte Cross wordt volgend weekend in de Achterhoek gehouden en is zo goed als uitverkocht. De organisatie vindt dat het festival (vorig jaar 185.000 bezoekers) niet meer zonder een gratis internetverbinding kan. Directrice Tante Rikie: „De toeschouwers zijn onze ambassadeurs. Als zij laten zien dat ze een geweldig weekend beleven, dat is dat de beste reclame die we ons kunnen wensen. En ik geef toe: ik ben zelf dol op gratis dingen."

Andere zaken die op Zwarte Cross gratis zijn: parkeren en entree voor iedereen onder de 1.40 meter. Servicekosten op kaartjes kent het muziek-, theater- en crossfestival ook niet.

Laatste kaarten: de winnaars

De weekend- en campingkaarten en dagkaarten voor zaterdag 25 en zondag 26 juli zijn uitverkocht. Alleen dagkaarten voor vrijdag (onder meer Anouk) zijn nog te koop. Metro had echter de laatste 5×2 weekendtickets inclusief camping! De prijsvraag is inmiddels gesloten. De vijf winnaars zijn:

Veronica van der Biezen (Den Bosch)

Jerry Oosten (Haarlem)

Astrid Gremmen (Berghem)

Mark Koers (Zwolle)

Dianne Jimmink (Harfsen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.